Vadegust
Un truc molt simple per utilitzar la maionesa caducada

Hi ha plats que no saps menjar sense salses com el quètxup o la maionesa i sempre en tens a casa? Doncs estigues atent perquè en aquest article t’explicarem com pots fer servir la maionesa que t’ha caducat. Certament, no és convenient consumir-la, però se li poden donar altres usos, tal i com publica ‘Ok Diario’. Tal i com passa amb altres aliments, la maionesa caducada la pots fer servir per altres funcions a casa.

Si desitges utilitzar la maionesa que ja està caducada i a més d’una forma intel·ligent, el més recomanable és fer-les servir per les plantes, ja que aquest truc és 100% ecològic. En concret, aquesta salsa caducada servirà com a ‘embellidor’ molt eficaç de les plantes que tinguis a casa.

Aquest producte tan específic es pot reciclar per a fer el bé a les nostres plantes. No és casualitat que aquest sigui un mètode que també utilitzen els jardiners professionals. Amb maionesa aconseguirem polir de manera òptima les fulles. I, a més, és molt fàcil d’aplicar, especialment amb aquelles plantes que són més grans.

És un excel·lent remei per a eliminar la pols que tendeix a acumular-se dia a dia, i que en un cert punt fins i tot acaba incrustant-se amb el pas dels mesos. L’acumulació de pols en les fulles a llarg termini pot ser perjudicial per a les plantes ja que afecta la seva capacitat d’absorbir oxigen i diòxid de carboni depenent de si és de dia o de nit (l’anomenat procés de fotosíntesi de la clorofil·la).

Plantes d’interior | Pixabay

Com fer-ho?

Simplement cal barrejar una cullerada de la salsa caducada amb mig got d’aigua, o el que sigui suficient per a crear una solució soluble per a després utilitzar-la per a netejar les fulles mullant un drap net en aquesta barreja i després fregant suaument les parts de la planta.

Tot això també tindrà un benefici afegit, ja que ajudarà al fet que les fulles quedin més brillants. A més, gràcies a la presència de vinagre en la maionesa, qualsevol malaltia que es vulgui desenvolupar ho farà amb major dificultat. Tot i això, aquest mètode només funciona amb plantes d’interior i plantes que es mantenen allunyades de l’exposició directa a la llum solar. De fet, amb maionesa i calor persistent, les fulles corren el risc d’irritar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa