Vadegust
El truc per saber quan l’oli de la paella està calent

Segur que t’ha passat que has posat oli a escalfar en una paella i mai saps en quin moment està prou calent com per posar-hi els aliments. Doncs bé, hi ha un truc casolà molt senzill per saber-ho.

L’oli és un ingredient imprescindible en qualsevol cuina, ja sigui per a amanir, fregir o afegir un parell de rajolís en mètodes de cuinat com al forn, a la planxa o en la fregidora d’aire. En excés no és molt recomanable, però quan has de fregir amb ell, és important que el sàpigues portar a la temperatura adequada i també que després l’escorris el màxim possible per a traspassar el mínim als aliments.

Arròs bombeta | Europa Press
Arròs bombeta | Europa Press

El truc per a saber si l’oli està calent

És molt habitual que a l’hora de cuinar amb oli, quan has de fregir, no tinguis clar si està realment calent com per a afegir ja els aliments i poder-los fregir, especialment si no tens un d’aquests mesuradors de temperatura per a submergir-lo en l’oli i saber en el moment a la temperatura exacta a la qual es troba. Per sort, hi ha una manera molt senzilla, sorprenent i increïble de fer-ho, mai ho hauries imaginat!

Segons publica Ok Diario, per a saber si l’oli està calent, res més fàcil i efectiu que afegir 4-5 grans d’arròs, quan comencin a deixar anar bombolletes significarà que l’oli ja està calent, per la qual cosa podràs treure’ls i ficar els aliments que vulguis fregir sense por al fet que encara no hagi aconseguit el punt de temperatura idoni per a cuinar.

Per la composició dels grans d’arròs, en estar en contacte amb l’oli a alta temperatura es dona aquesta reacció que sembla com que es comencen a fregir, igual que quan l’aigua comença a estar en ebullició i apareixen bombolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa