Les patates braves és un dels plats més demandants en els bars i restaurants del nostre país. Però no és gens fàcil trobar unes bones i autèntiques patates braves. Fins i tot si les fem a casa, costa saber quina és la millor manera de fer-les. I un dels grans secrets és la salsa brava. Hi ha infinitat de receptes per fer-la, però el que és realment imprescindible és que la salsa piqui.

El xef David de Jorge ha revelat a la Cadena Cope un truc per fer que les patates braves siguin realment bones i més saboroses.

Les patates ja preparades per posar-hi la salsa brava | Pxhere

Preparació

En un robot de cuina o picadora barregem bé la ceba tendra, el pebre vermell picant, l’all, la sal i oli d’oliva i es tritura tot fins a aconseguir una pasta, amb la qual aconseguirem que la salsa brava quedi més fina i saborosa després. A continuació es posa la barreja sobre una paella, i en uns segons es farà una espècie de sofregit i el greix començarà a aflorar.

Afegim polpa de vitet i la salsa de tomàquet que pot ser comprada, una mica de quètxup, un doll vinagre de sidra, aigua i sal. Es barreja tot i es deixa que cogui uns 25/30 minuts fins que redueixi.

Les patates

David de Jorge les elabora en dues fases. Primer les talla, les renta i les escorre bé per a treure tot el midó. I un truc d’expert: assecar-les en un drap perquè no s’enganxin.

Les patates cal submergir-les en abundant oli d’oliva a temperatura moderada perquè ‘confitin’ de manera que es daurin per fora i quedin molt tendres per dins. Quan estiguin ben fetes per dins, David de Jorge aposta per pujar la temperatura de cop perquè quedin ‘crocants’.

Passat aquest temps, cal escórrer-les bé de l’oli, assaonar-les, col·locar-les en un plat i posar la salsa brava i una maionesa amb all.

Nou comentari

Comparteix