Vadegust
El truc infal·lible per saber si les ostres són fresques

Les ostres són un aliment deliciós, però és molt important prendre-les en condicions òptimes. És a dir, quan són totalment fresques. Si no ho fem, podem posar en risc la nostra salut. El bacteri Vibrio, present en els mariscos crus, és la responsable de desencadenar una infecció que en alguns casos resulta fulminant, segons publica ‘Ok Diario‘.

Els símptomes inclouen dolor abdominal, enrampades, vòmits i disenteria que succeixen en les hores posteriors al menjar. Si bé aquest tipus d’infecció és estrany, altres formes d’intoxicació alimentària en menjar ostres fresques i altres tipus de marisc poden ser bastant freqüents.

Ostres del Delta de l'Ebre | Nerea Rodríguez
Ostres del Delta de l’Ebre | Nerea Rodríguez

Per això, assegurar-nos que el que cuinem sigui fresc i de bona qualitat és el primer pas per a protegir-nos. Sobretot quan es tracta de peixos i mariscos , com les ostres. Però, sabem reconèixer la seva frescor? Una forma té a veure amb el so. Sí, per a estar segur que estàs comprant ostres fresques, simplement cal tocar la petxina amb l’ungla. La ‘resposta’ audible ens donarà la informació que necessitem.

Si el so és sord, o més aviat ple, llavors el mol·lusc encara està viu per dins. Per contra, si escoltes un so provinent d’una cavitat buida, significa que el mol·lusc ja està mort i, per tant, serà molt millor evitar la compra i, d’aquesta manera, el risc d’intoxicació.

Finalment, la vista també és sempre un excel·lent aliat a l’hora de triar els aliments. Per a les ostres, comprovem que la petxina està intacta, sense cap mena de trencament i amb les valves completament tancades. A més, el blanc ha de ser brillant i també ha d’haver-hi vetes de rosa i gris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa