Vadegust
El truc infal·lible per conservar els ous fins a un any

Potser et costa de creure, però sí, existeix un truc que serveix per conservar en bon estat els ous fins a un any. Els ous acostumen a tenir una durada més llarga del que podem arribar a pensar. De fet, un ou es pot cuinar fins i tot 20 dies després d’haver estat comprat, sempre que es guardi en el seu cartó i sobretot en el compartiment corresponent de la nevera.

No obstant això, en el cas de clares d’ou separades, aquestes es poden conservar un màxim de tres setmanes en un recipient tapat. Només tres dies, no obstant això, per als rovells. Però existeix un secret per a conservar els ous durant molt més temps una vegada que els hem col·locat correctament a la nevera.

La solució arriba de part del portal Egg Info, i que recull OK Diario, que proporciona tota la informació necessària per a un consum segur. Els ous es poden congelar fins a un any, però el consell és consumir-los dins dels quatre mesos per a garantir la frescor dels ingredients.

Ous col·locats a la porta d'una nevera | Piqsels
Ous col·locats a la porta d’una nevera | Piqsels

Per a congelar-los, la clara i el rovell d’ou han de batre’s juntes; després, aboca aquesta barreja en recipients petits aptes per al congelador. Correctament etiquetat (indicant la data) i ben tancat, es pot col·locar en el congelador.

Aquest és un mètode útil especialment quan, en la preparació d’una recepta, queden ous batuts en excés. Així, en lloc de tirar-ho tot a les escombraries, es pot reduir el desaprofitament de menjar amb el truc recomanat. Si per contra només disposes dels rovells, el procediment és més complex ja que la consistència espessa tendeix a gelificar-les inutilitzant-les.

Per a evitar-ho, afegeix mitja cullerada de sal (en el cas de futures receptes salades) o una cullerada de sucre (en el cas de preparacions dolces) per cada 240 ml de rovell cru. Finalment, per a una correcta descongelació, és recomanable treure els ous del congelador i col·locar-los durant la nit en el frigorífic o deixar córrer aigua freda sobre el recipient. Una vegada descongelats, és bo consumir-los el més aviat possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa