Les taronges són una fruita especialment bona, pel seu inconfusible sabor. Però tenen un problema: pelar-les. Tot i així, si t’ho penses molt abans de menjar una taronja perquè et fa mandra pelar-la, avui t’expliquem el truc definitiu per fer-ho ràpidament. Per més temptador que sigui tallar-la a la meitat i servir el suc, ja saps que convé menjar-la íntegrament. Treure-li la pell, treure-li els grillons i gaudir del seu sabor sense descartar absolutament res d’aquest cítric.
El secret millor guardat perquè això no sigui un problema el té José Andrés, el cuiner espanyol nacionalitzat nord-americà que és un referent de la cuina internacional. Aquest xef i divulgador ha compartit a través de les xarxes socials alguns consells per a aprofitar les fruites al màxim. I, en concret, es va detenir en el cas de la taronja, tal i com publica Ok Diario.

Com es pela correctament la taronja?
En el seu perfil de TikTok, José Andrés explica que només hem d’encarregar-nos d’eliminar la part blanquinosa. Aquesta és la que li dona l’amargor a la taronja i fa que tantes persones rebutgin la idea de menjar aquesta fruita.
Amb un ganivet amb bon tall fes dos talls profunds, un d’ells en cada extrem, per a retirar “les tapes”. Retirades ambdues, ves pelant la taronja a poc a poc fins a extreure els últims rastres de la part blanquinosa.
T’adonaràs que la taronja està llesta per a ser ingerida en notar que ja no queda color blanc, només taronja. Això vol dir que tota l’amargor haurà marxat, i que obtindràs el mateix sabor exquisit que té el suc.
Finalment, el xef suggereix sobretot l’hivern com a època per a començar el dia consumint una taronja. Són els mesos de l’any en què es cull, però també l’estació en la qual més fa falta la vitamina C.