Vadegust
El truc definitiu per pelar les taronges ràpidament

Les taronges són una fruita especialment bona, pel seu inconfusible sabor. Però tenen un problema: pelar-les. Tot i així, si t’ho penses molt abans de menjar una taronja perquè et fa mandra pelar-la, avui t’expliquem el truc definitiu per fer-ho ràpidament. Per més temptador que sigui tallar-la a la meitat i servir el suc, ja saps que convé menjar-la íntegrament. Treure-li la pell, treure-li els grillons i gaudir del seu sabor sense descartar absolutament res d’aquest cítric.

El secret millor guardat perquè això no sigui un problema el té José Andrés, el cuiner espanyol nacionalitzat nord-americà que és un referent de la cuina internacional. Aquest xef i divulgador ha compartit a través de les xarxes socials alguns consells per a aprofitar les fruites al màxim. I, en concret, es va detenir en el cas de la taronja, tal i com publica Ok Diario.

Taronges a l'arbre pendents de collir en una finca de Vinaròs | ACN
Taronges a l’arbre pendents de collir en una finca de Vinaròs | ACN

Com es pela correctament la taronja?

En el seu perfil de TikTok, José Andrés explica que només hem d’encarregar-nos d’eliminar la part blanquinosa. Aquesta és la que li dona l’amargor a la taronja i fa que tantes persones rebutgin la idea de menjar aquesta fruita.

Amb un ganivet amb bon tall fes dos talls profunds, un d’ells en cada extrem, per a retirar “les tapes”. Retirades ambdues, ves pelant la taronja a poc a poc fins a extreure els últims rastres de la part blanquinosa.

T’adonaràs que la taronja està llesta per a ser ingerida en notar que ja no queda color blanc, només taronja. Això vol dir que tota l’amargor haurà marxat, i que obtindràs el mateix sabor exquisit que té el suc.

Finalment, el xef suggereix sobretot l’hivern com a època per a començar el dia consumint una taronja. Són els mesos de l’any en què es cull, però també l’estació en la qual més fa falta la vitamina C.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa