Vadegust
Tres maneres molt efectives de treure la sorra de les cloïsses

Compres cloïsses sovint perquè t’agrada posar-les a l’arròs o simplement per menjar-les soles? Si és així, segur que, en nombroses ocasions, t’has trobat que estan plenes de sorra. Això és molt molest quan les menges, ja que vas notant tota l’estona “crec-crec” a la boca. Doncs bé, si vols menjar cloïsses tranquil·lament i no haver de patir per la sorra que tenen a dins, t’oferim tres maneres molt efectives per treure-la abans de menjar-les, i que recull Rac1.

1. Sal gruixuda

Aquest és un dels mètodes més coneguts i que més satisfacció aporta per part dels que el practiquen. A més, té l’avantatge que no necessitem pràcticament res més que un recipient, aigua freda i sal gruixuda.

Primerament, dipositarem les cloïsses dins un recipient i l’omplirem d’aigua freda. Seguidament, hi afegirem un grapadet de sal gruixuda i ho deixarem en remull unes dues hores. És interessant que al llarg d’aquest temps buidem el recipient, esbandim les cloïsses amb aigua i tornem a fer el procediment almenys dues vegades en aquests 120 minuts.

Cloïsses amb salsa verda | Pixabay
Cloïsses amb salsa verda | Pixabay

2. Aigua amb gas

Potser és el sistema més desconegut, però no per això menys eficaç. En aquest cas necessitarem aigua amb gas en lloc d’aigua amb sal. Així doncs, com en el mètode anterior, ficarem les cloïsses dins un bol i hi afegirem aigua amb gas. També les tindrem sotmeses al tractament durant dues hores. Un cop acabat el procés, és aconsellable esbandir-les per acabar d’eliminar la sorra que encara hi pugui haver.

3. Vinagre

Dels tres processos potser aquest és el més invasiu, ja que l’ús del vinagre pot afectar el gust de l’aliment. Però si al moment de fer-ho no tenim a mà cap dels productes anteriors, aquest sistema pot ser molt eficaç. A més és el més ràpid de tots, ja que amb 30 o 45 minuts d’espera en tindrem prou.

​De la mateixa manera que tots els altres, quan tinguem els bivalves dins d’un recipient hi dipositarem aigua freda i un bon rajolí de vinagre. Durant el mateix període de temps, les cloïsses hauran deixat anar la sorra que acumulaven a dins. En aquest cas, es recomana rentar-les amb molta aigua per eliminar el gust de vinagre que pugui quedar-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa