Vadegust
Tres aliments que et blanquegen les dents de forma natural

Si et preocupa el color de les teves dents i el que vols és tenir-les el més blanc possible, has de saber que hi ha tres aliments que te les blanquegen de forma natural. Segons publica Rac1, són els següents:

1. Formatge

Tant el formatge com altres derivats lactis, com el iogurt o el quefir (que, a més, és una bona font de probiòtics, beneficiosos per a la microbiota intestinal), poden ajudar a mantenir el to blanc de les dents. Això és perquè són aliments rics en calci i fòsfor, dos components que s’adhereixen a l’esmalt dental i contribueixen a neutralitzar l’àcid de la saliva.

2. Maduixes

“Encara que és un aliment de color fosc i podríem pensar que pot tenyir les dents, les maduixes contenen un enzim conegut com a àcid màlic, que fa que les dents siguin més blanques”, assenyalen des de Clínica Dental Adeslas. Cireres, albercocs, tomàquets, pomes o prunes també són riques en aquest àcid, fonamental per dissoldre la bilis estancada i estovar càlculs, a més d’afavorir la producció de saliva.

Pomes verdes | Pixabay
Pomes verdes | Pixabay

3. Pomes

Tant la poma com el cogombre o la pastanaga, quan es consumeixen crus, contribueixen a netejar la superfície dental. En aquest sentit, un bon aliat pot ser el vinagre de poma, que a més té propietats antisèptiques, però cal tenir molta cura amb el seu ús i no abusar-ne, perquè pot ser contraproduent. Per tant, si bé és cert que el consum de vinagre de poma pot afavorir la reducció de taques i el blanqueig de l’esmalt, també ho és que el contingut en àcid acètic pot acabar fent malbé les peces. Aquest àcid té, per una banda, propietats antisèptiques i desinfectants contrastades, però de l’altra, en ser un àcid, pot causar abrasions sobre l’esmalt de la dent i fer-lo més porós.

Passa el mateix amb algunes solucions casolanes que s’han posat de moda darrerament. Ho explica Aleix Renom, odontòleg especialista en estètica i cirurgia de l’Estudi Dental Sant Fruitós de Bages, a Barcelona: “Hi ha alguns aparells que es comercialitzen, generalment via e-commercedestinats a blanquejar les dents a casa, i que cal evitar. L’únic que fan és deshidratar la peça, cosa que sí que té un cert efecte blanquejador a curt termini, però no és recomanable per a la salut dental”. 

Pel que fa a les pastes blanquejadores, “és cert que poden allargar els efectes d’un blanqueig fet a consulta o de manera ambulatòria, però no està demostrat que el seu ús tingui efectes en si mateix”, conclou Renom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa