Vadegust
Tots els beneficis per a la salut de l’alvocat

L’alvocat és un aliment que agrada molts, i que és bastant versàtil alhora de menjar-lo en diferents tipus de preparacions. A part d’això, té una gran quantitat de beneficis per a la salut. L’alvocat conté greixos poliinsaturats que nodreixen el nostre cos i el prevenen del desenvolupament de diferents malalties.

Una dieta saludable és aquella que està formada per greixos bons, vitamines i minerals, i que redueix considerablement la sal i el sucre. L’alvocat és un dels aliments que podem afegir a la nostra dieta diària per la quantitat de vitamines i minerals que conté, tal i com recull Ok Diario.

Protegeix el nostre cor

L’alvocat aporta àcids grassos com l’omega 3 i això aporta tota classe de beneficis per a la nostra salut. Un exemple és la protecció del nostre cor, així el prevé de desenvolupar malalties coronàries.

Controla el nostre pes

Aquest aliment s’ha posat de moda entre aquelles persones que volen reduir pes. Sí que és cert que ajuda a mantenir el nostre pes, i va bé per a portar una dieta equilibrada. De tota manera per a perdre pes és important portar una vida i estil saludable, que no solament consisteix a alimentar-nos bé sinó a practicar exercici i deixar de costat determinats hàbits dolents.

Vitamines i minerals

L’alvocat destaca per contenir una gran part de minerals i vitamines, com el magnesi, el potassi, vitamina E, vitamina B6, vitamines C i A, fibra, i àcids grassos. Tota aquesta combinació ajuda a regular l’organisme, millorar la vista, reduir el colesterol, baixar la hipertensió, regular la pressió arterial i prevenir també la retenció de líquids.

Alvocat | Pixabay
Alvocat | Pixabay

Bo per a la pell

La utilització de l’alvocat en la indústria farmacèutica i cosmètica és un fet. A més de ser un bon aliment, destaca pels seus beneficis per a la pell. D’una banda, estimula la formació de col·lagen i, a més repara el cabell danyat, i enforteix les ungles.

Absorbeix altres nutrients

L’alvocat facilita l’absorció d’altres nutrients, de manera que facilita l’absorció dels antioxidants d’altres verdures que puguis menjar al costat d’aquest aliment.

Relaxa el nostre sistema nerviós

Gràcies als àcids grassos, i a aportar alguns minerals i les vitamines del grup B, l’alvocat ajuda també a regular el sistema nerviós. De manera que si estem passant per una època d’estrès, aquest aliment no només va bé per al nostre cos sinó també per al nostre cap.

Salut ocular

Els carotenoides com la zeaxantina i la luteïna compleixen la seva funció de garantir la protecció de la vista i, el seu poder antioxidant, prevé les cataractes i malalties com la maculopatía.

Promou el trànsit intestinal

L’extraordinària aportació de fibres contraresta el restrenyiment i depura l’intestí, permetent que els nutrients arribin al torrent sanguini sense dificultat.

Enforteix el sistema immunitari

Clarament, la coexistència de tantes vitamines protegeix i enforteix el sistema immunològic : les vitamines A, C, E, B6, B12 i K, l’àcid fòlic, el retinol faciliten l’absorció dels nutrients, donant major poder a l’organisme.

Aliat de la dona

Els folats continguts en la fruita exòtica són amics de la dona. De fet, la salut dels ovaris i de tot l’aparell reproductor femení està garantida pel consum diari d’alvocat, que també és excel·lent per a les dones embarassades.

Protegeix el sistema nerviós

L’Omega-9 de la fruita, l’àcid fòlic i les vitamines determinen una excel·lent acció sobre el cervell i sobre les seves membranes cel·lulars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa