Vadegust
Torna el Barcelona Beer Festival, el punt de trobada dels amants de la cervesa artesana

Aquest desembre torna a la Farga de L’Hospitalet el Barcelona Beer Festival, el punt de trobada imprescindible per al professional i per a l’aficionat de la cervesa artesana. La IX edició del certamen, considerat el més important del sector del Sud d’Europa, se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de desembre recuperant tota la seva essència, després d’haver estat cancel·lat a pocs dies de la seva celebració el març de l’any 2020, a causa de la irrupció de la Covid-19.

Els impulsors del Barcelona Beer Festival volen, d’aquesta manera, mirar al futur, però posant en valor el passat. Per això, han decidit “premiar” a tots aquells aficionats que van secundar i van apostar pel certamen després de la seva cancel·lació, especialment a aquells que van guardar la seva entrada. Tots ells la podran usar en aquesta edició, però a més gaudiran d’una sorpresa.

I és que, el BBF 21 torna amb moltes ganes i forces renovades. Serà una edició més musical, amb més activitats complementàries, més gastronomia, en les quals es potenciarà als guanyadors del Barcelona Beer Challenge (celebrat al maig de 2021), i en la qual es descobriran les cerveseres més noves del moment, algunes d’elles creades durant la pandèmia. Així, el visitant podrà descobrir i tastar les cerveses d’Oddity Brewing o Engorile Beer i Caravelle, entre moltes altres. De fet, en aquesta edició es preveu comptar amb uns 159 tiradors i amb més de 670 cerveses per a tastar al llarg dels tres dies que duri el certamen.

Diverses cerveses al Barcelona Beer Festival | Cedida

Alguns dels protagonistes del BBF 21

Un dels noms importants d’aquesta edició del Barcelona Beer Festival serà el de Ludmil Fotev, jutge internacional d’origen búlgar, que donarà una de les màster class amb tast de cerveses búlgares i d’altres països de l’Est. Una altra de les grans estrelles d’aquest BBF 21 serà Cascade Brewing, una de les cerveseres més prestigioses dels Estats Units per la seva trajectòria i innovació en l’ús dels barrils de fusta per a la maduració de la cervesa. El seu pas pel certamen barceloní és un dels plats forts, encara que també hi haurà una important presència de cerveses britàniques, com a reflex del boom que es viu en el sector craft al Regne Unit.

Però serà una cervesa del Quèbec una de les grans protagonistes. I és que es recupera la cervesa especial de l’edició 2020, elaborada per la prestigiosa casa canadenca Els Trois Mousquetaires (Québec). Es tracta d’una edició inèdita, inspirada en la seva cervesa més coneguda, la que els ha popularitzat a tot el món: el seu Baltique Porter. En aquesta ocasió, en la seva elaboració han jugat amb lactosa i cafè, i el resultat, absolutament sorprenent.

En l’IX Barcelona Beer Festival, a més, es podrà tastar la cervesa especial del BBF, la Hops & Hopes, que s’elabora des de fa nou anys i que només es pot degustar en el certamen. Es tracta d’una col·laboració amb Ales Agullons, una pale ale ecològica, elaborada amb llúpol de proximitat. Hops & Hopes (llúpol i esperança) és, en realitat, “una manifestació d’estima, estima i amistat amb “els amics de Agullons, que organitzen l’altra gran fira de la cervesa artesana en Mendiona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa