Vadegust
Èxit de la 5a Mostra de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

La 5a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha tornat aquest cap de setmana de manera presencial, després que l’any passat se celebrés telemàticament a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. El retorn ha comptat amb “més figures internacionals que mai”: 7 dels 12 xefs que han acostat l’ofici de la pastisseria “a la gent del carrer” eren estrangers. La Carla Rodrigues és de Portugal, el Peppe Leotta és d’Itàlia, la Martina Sampaolo és d’Itàlia i viu a París, el Guilherme Guise és brasiler i viu a Finlàndia; el Richard Hawke és un australià que viu a França i la Camila Elisalde és xilena.

El seu impulsor, Eugeni Muñoz, ha destacat que es tracta “d’un format únic al món” perquè la resta de mostres estan únicament dirigides a professionals. L’organització calcula que enguany hauran assistit a les sessions de cuina unes 900 persones, “tot un èxit tenint en compte les restriccions”.

A través de classes magistrals, grans mestres pastissers han acostat el seu ofici tant als vicentins com a la gent que ha vingut d’arreu del territori per conèixer de primera mà els trucs de xefs de renom. Els assistents han seguit les sessions amb un llibre de receptes a la mà, al qual han pogut anar fent acotacions per aconseguir fer realitat els saborosos plats. La cirereta del pastís ha arribat en acabar la classe, quan han pogut degustar les llepolies, que han agradat tant a grans com a petits. Una de les assistents és la Mireia Pedereño, que ha considerat que “està molt bé posar a l’abast de tothom com cuinen els grans xefs i, sobretot, deixar-te provar la recepta”.

A causa de les restriccions per la pandèmia, l’aforament de les sessions de cuina s’ha reduït un 70%, cosa que ha suposat reduir el públic a 87 persones. Amb tot, les sessions també s’han pogut seguir telemàticament una hora després del directe. La cinquena mostra de pastisseria de Sant Vicenç dels Horts acabarà aquest dilluns amb l’entrega dels premis Fava de Cacau que, segons el seu coordinador, Marc Balaguer, “busquen posar en valor la feina, la qualitat i la constància de la pastisseria catalana tot reunint els 50 millors establiments de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa