Vadegust
Tonyina en llauna: l’error que no has de cometre mai
agraph -->

La tonyina en llauna és una opció bona, saludable i, sobretot, pràctica. Però hi ha un error que no s’ha de cometre mai amb aquest tipus d’aliment, segons publica ‘Ok Diario’, i que molta gent desconeix quan obre una llauna. Acostuma a passar que quan obrim una llauna de tonyina, no sabem què fer amb l’oli que hi ha dins. De fet, el costum és tirar aquest oli per l’aigüera de la cuina.

Però aquest és un gran error que no hem de cometre absolutament mai, sobretot per a salvaguardar el medi ambient. Sí, fins i tot els olis de conservació d’aliments (no només de tonyina, sinó també l’oli que trobem dins d’una llauna de bolets, de carxofes, etc.) han de llençar-se correctament en els centres de recollida, juntament amb els olis vegetals i les grasses animals que s’acostumen a utilitzar diàriament per a cuinar.

Un tros de tonyina | Pixabay
Un tros de tonyina | Pixabay

I què cal fer amb aquest oli? La resposta és senzilla. Només has de tirar l’oli de la llauna de tonyina, de qualsevol altra llauna o el que utilitzes per a cuinar en un recipient o ampolla de manera que puguis recol·lectar. Si fas això, protegiràs l’aigua i el planeta. Una vegada hagis omplert l’ampolla amb aquest oli usat, només hauràs de portar-lo al punt verd de la teva ciutat o a un centre de recollida.

N’hi ha prou amb pensar que cadascun de nosaltres produeix, de mitjana, uns 3 kg d’oli a l’any , derivats de la conservació i cocció dels aliments; però que només es recupera una quarta part. Moltes persones no ho saben, però si es dispersa a l’ecosistema, l’oli usat pot ser altament contaminant.

Per no parlar del fet que abocar-lo directament a l’aigüera pot ser també realment perjudicial per a la teva cuina, ja que l’oli pot provocar l’obstrucció de les canonades, amb el consegüents problema d’embús a la teva aigüera, i no només això, també causaries problemes a les canonades de clavegueram i depuradores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa