Segur que sovint t’has trobat davant de la disjuntiva d’haver d’escollir entre tomàquet triturat, fregit o tamisat. De fet, el tomàquet és un dels aliments que més consumim, en les seves múltiples versions. ‘Ok Diario‘ recull les diferències entre tots tres tipus de tomàquet, per saber quan hem d’escollir quin:

Tomàquet triturat

El tomàquet triturat és el tomàquet pelat i tallat en petits trossos. La diferència respecte al tomàquet natural és que se li afegeixen una sèrie d’ingredients durant el procés d’elaboració. Segons una anàlisi realitzada per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), els més comuns són l’àcid cítric i la sal.

Tomàquet tamisat

El tomàquet tamisat és un tomàquet natural que s’elabora de la següent manera. En primer lloc, es pela i tritura i, a continuació, es passa per un tamís, la qual cosa li aporta una textura més densa. És una alternativa 100% natural al tomàquet fregit, i es pot utilitzar com a base de pizza o salsa per a pasta, per exemple.

Tomàquet fregit

El tomàquet fregit és la salsa de fregir el tomàquet en oli d’oliva. A més, se li afegeixen altres ingredients. El Reial decret 858/1984 estableix que el tomàquet fregit ha de contenir almenys un 25% de tomàquet en la seva composició. El defineix de la següent manera: “És el producte formulat a partir de tomàquet en qualsevol de les seves formes d’utilització (tomàquet natural, suc de tomàquet, puré, pasta o concentrat de tomàquet) tal com es defineixen en el Codi Alimentari Espanyol, i sotmès a un procés de cocció amb oli vegetal comestible, amb l’addició facultativa dels ingredients que se citen en el títol quart, d’aquesta Reglamentació, envasat en recipients tancats hermèticament i conservat mitjançant el tractament tèrmic adequat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa