Vadegust
T’expliquem què passa si et menges un iogurt caducat

A tots ens ha passat que, de tant en tant, el iogurt ens caduquen a la nevera abans que els hàgim pogut consumir. I segur que sovint ens l’hem menjat de totes maneres -especialment si feia pocs dies de la seva caducitat-, però segur que ens hem preguntat si era dolent pel nostre organisme, o què ens podria passar. ‘Ok Diario‘ explica que si no s’ha trencat la cadena del fred i han passat pocs dies des de la data de caducitat, podem menjar-lo sense cap problema.

La durada dels aliments en bon estat es fixa en funció d’una sèrie de criteris científics. El primer i més important és saber diferenciar entre la data de caducitat i la data de consum preferent.

Iogurts amb nabius | Pixabay

El iogurt és un aliment amb un pH molt àcid, així que és complicat que s’estableixin en ell patògens. A més, s’elabora amb llet pasteuritzada, que elimina la càrrega microbiana. Si el iogurt preserva la cadena de fred i només han passat uns pocs dies des de la data de caducitat, és molt estrany que es vegi afectat per microorganismes nocius per a la salut, com ara floridures o llevats.

Ara bé, abans de menjar-lo, hem de fixar-nos en alguns senyals que ens indiquen si està bo o no. En cap cas hem de menjar-nos un iogurt si la tapa està perforada o oberta, encara que sigui parcialment, perquè això indica que el magatzematge del producte no ha estat l’adequat, i existeix risc d’intoxicació.

Un pot amb un iogurt | Pixabay

Si en obrir el iogurt, té més líquid de l’habitual o la textura és diferent, esquerdada o grumosa, també hem de rebutjar-lo per a no intoxicar-nos.

Per descomptat, si el iogurt presenta una olor i/o un sabor rar, és un clar indicatiu que hem de tirar-lo. Quan els microorganismes proliferen en el iogurt, aquest sol bombar-se. En obrir-lo, ens trobaríem floridura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa