Vadegust
El temps que dura la tonyina quan ja has obert la llauna i com conservar-la

Les llaunes de tonyina són una opció molt pràctica i recurrent quan no tenim ganes de cuinar o no sabem exactament què menjar. Però tenen un problema: un cop oberta la llauna, la tonyina no dura gaire dies en bon estat, i és molt important saber com conservar-la. La tonyina en llauna es conserva en l’oli que porta dins d’aquesta llauna, i com, de fet, és un aliment que no és necessari cuinar, moltes vegades pensem que no existeix cap problema a obrir una llauna i deixar-la a la nevera sense més en el cas de no acabar-la del tot.

Però hem d’anar amb molt de compte. El simple gest d’obrir una llauna de tonyina, agafar el que vulguem, i deixar la resta dins de la llauna i a la nevera pot ser un risc per a la salut ja que pot ser que deixem la llauna més temps de l’indicat i en el cas de menjar aquesta tonyina en mal estat, acabem patint símptomes com ara diarrea, nàusees, vòmits i, en casos greus, espasmes bronquials i fins i tot trastorns respiratoris que es podrien confondre amb una crisi d’al·lèrgia.

Per aquest motiu hem de prestar moltíssima atenció i una vegada hagis obert la llauna, la tonyina només tindrà una vigència de dos o tres dies, de manera que no hauries de confiar-te i molt menys, deixar la tonyina dins de la llauna per molt que estigui dins de la nevera. De fet, és important saber com conservar-lo de manera correcta, segons publica OK Diario.

Tonyina de llauna | Pixabay
Tonyina de llauna | Pixabay

Com conservar la tonyina una vegada oberta la llauna

Primer de tot recorda que la tonyina que et sobra de la llauna ha d’anar a la nevera. Important que la deixis en el prestatge més baix de tots, que és el més fred.

D’altra banda, res de deixar la tonyina dins de la llauna ja que no només es pot contaminar amb l’olor d’altres aliments, sinó també es pot accelerar el procés de descomposició de l’aliment, i fins i tot que es corrin riscos per a la salut com els abans assenyalats.

L’ideal llavors és que passis la tonyina a un recipient hermètic de vidre o també un táper de plàstic amb tapa. A més, en passar la tonyina de la llauna al recipient procura passar també l’oli que hagi quedat perquè es conservi millor.

Encara que conservis bé la tonyina, recorda que una vegada oberta la llauna no pots trigar més de dos o tres dies a menjar-la de manera que, si porta més dies, millor que no la mengis encara que pensis que està en bon estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa