Vadegust
Quant de temps dura un pot obert de quètxup o maionesa a la nevera?

En ple estiu és possible que marxem de casa uns dies i deixem menjar a la nevera. També pots oberts de salses, com ara de quètxup o maionesa. Però quant de temps poden aguantar oberts a la nevera sense fer-se malbé? Segons publica ‘OK Diario‘, al marge de tenir sempre controlada la data de caducitat, és important tenir en compte el temps que un pot de maionesa o un de quètxup poden estar oberts per molt que els deixem a la nevera.

De fet, quan anem a fer servir aquestes salses, serà bo utilitzar només la quantitat que necessitem i després retornar tots dos pots a la nevera però no podem creure que el fred del frigorífic els ‘salvarà’ durant mesos. Pot ser que en tots dos casos, si es mantenen tancats pguin durar molt de temps, però una vegada ja estiguin oberts el màxim de consum que sol recomanar-se és de dos mesos per al quètxup i tres per a la maionesa. I si els deixéssim fora de la nevera, encara que no s’aconsella per a res, el màxim de temps recomanat seria de tres mesos.

Salsa maionesa | Viquipèdia
Salsa maionesa | Viquipèdia

La maionesa casolana

D’altra banda, en el cas que la maionesa que vagis a consumir sigui casolana, ja que és fàcil de preparar, és molt important que la guardis sempre a la nevera, ja que que és un aliment elaborat amb ou i és fàcil que es contamini i corres el risc d’agafar salmonel·losi. A més, és aconsellable fer poca i consumir-la al moment. I, de fet, mai pots tenir maionesa casolana a la nevera durant més de set dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa