Vadegust
La temperatura òptima per servir i menjar el formatge

La majoria de gent té per costum menjar-se el formatge tot just tret de la nevera. Però aquesta no és una bona idea, ja que no té el mateix sabor que si el deixem una estona a temperatura ambient abans de consumir-lo. Molts no ho saben, però al formatge li costa un cert temps adquirir la temperatura òptima per al seu consum.

La temperatura de servei del formatge és crítica perquè té millor sabor quan està més prop de la temperatura corporal, segons publica ‘Ok Diario‘. Quan el formatge es manté fred, tastar-lo pot convertir-se en un desafiament. A mesura que s’acosta a la temperatura ambient, els greixos que contenen els sabors matisats s’escalfen i les aromes i sabors comencen a alliberar-se, fent que sigui més gustós i amb una textura més pròxima a la que realment ha de tenir.

De fet, a mesura que els formatges aconsegueixen la temperatura ambient, les textures canvien de sòlidament fermes a un estat més natural de cremositat suau, el que dona com a resultat una experiència de sabor més multisensorial . Des d’aconseguir una sensació en boca més agradable fins a augmentar les aromes i elevar el sabor: deixar reposar el formatge després d’estar a la nevera converteix el simple acte de picar o menjar en una experiència.

Una taula amb diferents formatges | Pixabay

La recomanació de l’Academy of Cheese

Per aquest motiu, l’Academy of Cheese recomana treure el formatge del frigorífic aproximadament una hora abans de servir-lo i deixar-lo reposar en un plat. També suggereix preparar només la quantitat que vols consumir, ja que els canvis freqüents de temperatura poden degradar ràpidament la qualitat. D’altra banda, és important tenir també en compte aquesta temperatura ambient que ha d’aconseguir el formatge, depenent de l’estació en la qual ens trobem.

D’aquesta manera, no serà el mateix treure el formatge a l’hivern que a l’estiu. Pot ser llavors que a l’hivern sí que es necessiti aquesta hora que hem assenyalat, perquè el formatge tingui totes les condicions per a ser tastat amb totes les seves propietats, però a l’estiu és millor no deixar passar molt de temps. Segons els experts amb tot just 20 minutos serà més que suficient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa