MonPlaneta
Tasten els primers pebrots picants cultivats a l’espai
  • CA

Aquest passat divendres a l’Estació Espacial Internacional hi havia un sopar molt especial: els astronautes que hi viuen van menjar tacos elaborats amb els primers bitxos cultivats a l’espai. Així, amb aquest àpat, es culminava un procés que va començar el passat mes de juliol, quan es va posar en marxa l’experiment Plant Habitat-04, un dels més complexos que s’han fet mai a l’estació pel que fa al creixement de vegetals.

Si fins ara s’havien cultivat enciams i raves, entre altres, aquesta vegada els escollits eren els pebrots picants, una espècie que triga molt més a créixer. Després de quatre mesos, però, els bitxos van ser collits aquest mateix divendres, es van netejar i finalment tota la tripulació va poder provar-los i completar enquestes sobre els seus sabor i textura. Una de les astronautes de la NASA, Megan McArthur, va explicar a les xarxes socials que va menjar “els millors tacos espacials: carn de fajita, tomàquets i carxofes rehidratats i bitxos”.

Una de les pebroteres cultivades a l'espai | NASA
Una de les pebroteres cultivades a l’espai | NASA

Alguns d’aquests bitxos, però, seran enviats a la Terra per a ser analitzats mentre el seu conreu a l’estació continua. El fet de tenir productes frescos a l’Estació Espacial Internacional no només dóna una mica de varietat a la dieta, força avorrida, dels astronautes, sinó que també obre moltes possibilitats per al seu nodriment en el futur i també en missions molt més llargues. A més, és clar, de permetre, en el cas dels bitxos, veure com afecta l’absència de gravetat al nivell de picant.

De moment, però, aquests pebrots se sumen als 10 productes que s’han pogut fer crèixer a l’espai durant els darrers anys i que podrien millorar molt la salut dels astronautes, ja que la vida a l’espai i l’alimentació amb productes envasats produeix necessitats i dèficits que han de poder ser compensats. Un d’ells, a part de la vitamina C i la K, és la pèrdua del gust i l’olfacte, de manera que tenir una opció picant pot donar-los una sorpresa molt agradable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa