Ets un fan de la mel? En menges cada dia i a totes hores? Doncs hi ha una nova manera de menjar-la que segur que desconeixes i que et sorprendrà molt! La “nova” mel que pocs coneixen és en crema, i la podem trobar a les botigues com a mantega de mel o mel batuda. No obstant això, malgrat els seus avantatges, la mel en crema mai s’ha popularitzat comercialment. Els informes mostren que els clients assumeixen erròniament que el producte no és mel autèntica i es perden aquesta delícia suau que tots haurien de provar, tal i com publica Ok Diario.
Què és exactament la mel en crema?
Segons el seu nom i la seva aparença lletosa, es podria suposar que la mel en crema conté productes lactis, però a diferència de les delícies com la crema batuda amb mel, la mel en crema només conté un ingredient: mel pura i crua.

La mel crua és la versió sense pasteuritzar de la mel que normalment trobes en els supermercats: la forma més pura, directament del rusc. A moltes persones els encanta la mel crua, però si alguna vegada l’has comprat, és probable que hagis notat que comença a cristal·litzar després d’uns mesos.
Quan la mel cristal·litza, canvia d’un líquid viscós i vitri a un sòlid granulat dur. Si bé la mel cristal·litzada és perfectament segura per al consum, la majoria de les persones troben que la textura és poc atractiva. Llavors, què has de fer amb la mel cristal·litzada?
Bé, una opció és convertir-la en mel en crema. El mètode Dyce consisteix a controlar el procés de cristal·lització perquè els cristalls siguin més petits i de forma més uniforme que els que es produeixen de manera natural. Això li dona a la mel cremosa la seva textura suau i mantegosa. Pot sonar complicat, però no necessites cap equip especial per a fer-lo. Amb una mica de temps i paciència, pots aprendre a fer crema de mel en la teva pròpia cuina.