Vadegust
El superaliment per mantenir a ratlla la panxa a partir dels 40 anys

Si ja has arribat als 40 anys, i estàs preocupat pel colesterol i la panxa, tenim la solució! Miquel Girones, un dels coach amb més renom a les xarxes socials, explica que a partir dels 40 anys el cos entra en una fase de degradació muscular difícil de frenar, tal i com recull el ‘Diari de Girona‘. “Perdem múscul i per tant el metabolisme basal baixa”, diu l’expert.

I això què significa? Doncs que cremem menys calories quan estem en repòs i això fa que acumulem més greix al cos. Però hi ha una solució. A partir dels 40 els experts asseguren que per perdre pes és fonamental reduir els exercicis de cardio (com córrer, la cinta del gimnàs o la bicicleta estàtica) i per contra augmentar els de força.

També és important a partir d’aquesta edat seleccionar bé el menjar que ingereixes. En aquest sentit, l’esmorzar és fonamental. I esmorzar correctament encara ho és més. Hi ha moltes persones que en el seu dia a dia deixen de banda aquest àpat. Molts altres sí que esmorzen, però el limiten a la ingesta d’un cafè o un got de llet amb galetes, de manera que a més de no ser sa el que hem triat no compleix amb les funcions que hauria de tenir el primer àpat del dia.

Els nutricionistes recomanen esmorzar alvocat. Per diverses raons: la primera és que és un aliment amb molt de greix que contribuirà a saciar-te. Et deixarà ple i farà que després no piquis a mig matí a l’oficina.

De vegades, els seus detractors diuen que engreixa més del que pensem per la quantitat de greixos que aporta al nostre cos, però l’Organització Mundial de l’Alvocat (WAO) desmunta els mites relacionats amb aquest superaliment que mai no hauria de faltar al nostre rebost.

Un alvocat | Pixabay
Un alvocat | Pixabay

Els punts forts de l’alvocat

  • L’alvocat és una fruita única amb greixos bons; és a dir, tot i que té greixos, aquests són saludables per al cos i no eleven els nivells de colesterol LDL (dolent).
  • L’alvocat no conté sucre, però sí que és una bona font de fibra. A més, no tenen sodi ni colesterol.
  • Per reduir les calories de la teva dieta sense necessitat de passar gana i controlar el pes, pots reemplaçar alguns dels aliments que menges amb més calories per aliments amb menys calories que continguin aigua i fibra i siguin més saciants, com l’alvocat (el 79% del pes d’un alvocat és fibra i aigua). A més, les dietes riques fibra poden reduir el risc de malalties cardíaques, obesitat i diabetis tipus 2.
  • El greix insaturat dels alvocats actua com un reforç dels nutrients, per la qual cosa ajuda a augmentar l’absorció de les vitamines A, D, K i E.
  • L’alvocat manté el colesterol a ratlla. Els alvocats aporten fitoesterols, és a dir, poden ajudar a mantenir nivells saludables de colesterol ajudant a bloquejar l’absorció de colesterol al cos. 
  • L’alvocat ajuda a reduir la pressió arterial gràcies al contingut en potassi, ja que aquest mineral compensa alguns dels efectes nocius del sodi en la pressió arterial.
  • Els alvocats frescos són una fruita amb múltiples beneficis per al cor. Reemplaçar els greixos saturats per greixos insaturats està associat amb la reducció del risc de malalties cardiovasculars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa