Vadegust
Les sorprenents raons mèdiques que justifiquen que sempre tinguis gana

Ets d’aquelles persones que menjaria a qualsevol hora? D’aquelles que sempre té gana i li vindria bé qualsevol cosa per ficar-se a l’estòmac? Doncs això pot tenir una explicació mèdica, tal i com recull ‘Ok Diario‘. De fet, les ganes de menjar poden convertir-se en un perill per a la salut perquè si tens gana, aquesta sensació no et porta a voler menjar una amanida o una fruita, però sí que fa que et moris de ganes de prendre menjar escombraria.

Les raons mèdiques per les quals sempre tens gana són:

1. Depressió: Una de les raons per les quals sempre tens gana podria ser l’estat d’ànim. Menjar pot ser un mecanisme de defensa per a les persones amb depressió o ansietat. En part, podria deure’s al fet que no tenen suficient serotonina, l’hormona que et fa sentir bé, i menjar aliments reconfortants com la pasta i el pa pot elevar els seus nivells. Però fer això podria resultar contraproduent i empitjorar l’estat d’ànim. Segons l’Acadèmia Estatunidenca de Metges de Família , les persones que no mengen una dieta saludable tenen més probabilitats de tenir símptomes de depressió.

2. Estrès: L’hormona de l’estrès, el cortisol , inunda el cos, convencent-lo de menjar tot i que no necessiti calories físicament. No és per necessitat, però el cortisol li diu al cervell que no estàs ple. És per això que l’estrès porta a les persones a menjar en excés.

3. Hipotiroïdisme: Si sempre tens gana i menges més del que és habitual, però continues perdent quilos, és possible que la teva glàndula tiroides estigui produint massa hormones, la qual cosa provoca que el cos se sobresalti. La glàndula tiroides està involucrada en la sensació de sacietat, per la qual cosa si està hiperactiva pot ser més difícil satisfer les ganes de menjar.

4. Obesitat: Menjar en excés pot conduir a l’augment de pes , però en un cercle viciós, l’obesitat en si mateixa també pot fer que tinguis gana tota l’estona. L’excés de greix pot fer que els nivells d’insulina es disparin, la qual cosa provoca que les ganes de menjar augmentin considerablement.

5. Hipoglucèmia: Una caiguda en el nivell de sucre a la sang pot deure’s a diverses causes, des de saltar-se àpats fins a problemes pancreàtics. Però el resultat és el mateix: una panxa inflada mentre el cos exigeix encara més energia. El cos produeix fam com un senyal al cervell per a menjar més aliments per a tenir suficient glucosa en sang per a entrar a les cèl·lules.

Pastís de xocolata | Pixabay
Pastís de xocolata | Pixabay

6. Diabetis: Tant la diabetis tipus 1 com la tipus 2 alteren els nivells de sucre, la qual cosa pot crear un cicle de fam quan es tracta de recuperar el nivell de sucre a la sang.

7. Menstruació: Els canvis hormonals durant el cicle menstrual podrien portar a menjar qualsevol cosa. Però també es necessiten més calories per a satisfer les demandes addicionals del teu cos en aquesta època del mes. És un estat d’alta energia per al cos, per la qual cosa les dones tendeixen a sentir-se cansades i deshidratades.

8. Medicaments: L’augment de l’apetit és un efecte secundari d’alguns medicaments, inclosos els antidepressius, els esteroides per a afeccions com les al·lèrgies o el lupus i els medicaments antiepilèptics.

9. Deshidratació: Tenir gana podria ser una mala interpretació de la demanda d’aigua del cos . Quan estàs deshidratat, abans de tenir set física, sents gana i la gent acostuma a equivocar-se.

10. Insomni: Sense les set o vuit hores recomanades de son cada nit, el cos tindrà més dificultats per a regular les hormones que controlen els nivells de gana en despertar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa