Els aliments en llauna són una solució molt pràctica, ja que acostumen a tenir una data de caducitat llarga i, a més, es poden consumir tot just treure’ls. Però són bons per a la salut? Hi ha una sèrie d’inconvenients que presenten els aliments en llauna. En primer lloc cal destacar que tenen altes quantitats de sodi pel fet que s’empra la sal com a conservant, la qual cosa podria afectar la tensió arterial, amb una major retenció de líquids i problemes cardiovasculars, tal i com publica Ok Diario.

Entre els beneficis dels productes enllaunats es troba que el seu contingut en omega 3 és superior respecte als productes frescos. Això s’explica a causa de la utilització d’oli per a garantir la seva conservació, la qual cosa permet potenciar la presència d’aquests àcids grassos. Tampoc cal passar per alt que això suposarà un increment de les calories, del colesterol i del greix.

Llaunes de menjar | Pixabay

Recomanacions sobre els aliments enllaunats

El primer que has de saber és que tot aliment en excés és dolent, per la qual cosa no pots estar ingerint res més que aliments en llauna fins i tot quan siguin aliments teòricament saludables, com ara tonyina, sardines o mol·luscos.

Encara que l’aportació d’Omega 3 és similar, es perden altres substàncies, com les vitamines i/o els minerals, presents en una concentració molt més elevada en les versions fresques d’aquestes mateixes espècies.

De fet, els aliments enllaunats acostumen a tenir un alt contingut de sodi, perjudicial per a una gran quantitat de persones. Si et decantes per ells, et suggerim que busquis sempre les llaunes que indiquen que són “baixes en sodi”.

Suposant que no tinguis cap malaltia prèvia -com ara hipertensió arterial, colesterol alt o diabetis- hauries de consumir un màxim de dos/tres racions d’aliments enllaunats baixos en sodi cada setmana.

D’altra banda, és preferible que no estiguin conservats en oli per a no sumar calories innecessàriament, prioritzant els que estiguin conservats en aigua. Sobretot si estàs intentant baixar una mica de pes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa