Vadegust
Són dolentes per a la salut les crispetes de microones?

Pràctiques ho són molt. I ràpides de fer, també. I un snack meravellós, que agrada a petits i grans. Estem parlant de les crispetes de microones. I precisament perquè tothom en té a casa i, de fet, segur que en preneu sovint mirant una pel·lícula sols o amb la família, ens pregunte: són dolentes per a la salut aquest tipus de crispetes? ‘Ok Diario‘ té la resposta.

Les crispetes per a microones amaga més d’un escull per a la salut: en primer lloc, com et pots imaginar, aquests packs contenen conservants i additius no desitjats, que fan que les crispetes siguin més grosses i pesades. Entre els additius més perillosos que podem trobar en les crispetes de microones es troba el diacetil (Dyathecil) , al qual sempre cal parar atenció en consultar les etiquetes dels productes: en realitat és un aromatitzant, derivat de la fermentació alcohòlica, i serveix per a donar aquest sabor de mantega a les crispetes però també a altres productes envasats ​​com les galetes.

Un bol amb crispetes | Pixabay
Un bol amb crispetes | Pixabay

El perill dels additius en les crispetes

Segons una investigació de la Universitat de Minnesota, publicada a la revista Chemical Research in Toxicology, el diacetil té una estructura similar a la d’altres substàncies que es creu que són responsables de les plaques cerebrals que condueixen a l’aparició de la malaltia d’Alzheimer.

Als Estats Units, el consum excessiu de diacetil ha provocat l’aparició d’un trastorn respiratori, anomenat ‘bronquiolitis obliterant’, un tipus particular de pneumònia, que també ha afectat els treballadors d’algunes fàbriques de crispetes de blat de moro. Des de llavors, les fàbriques estatunidenques, o més aviat algunes d’elles, han decidit substituir el diacetil per altres additius aromatitzants, els efectes secundaris dels quals encara no es coneixen bé.

La recomanació és sempre llegir atentament l’etiqueta dels snacks industrials que compris i, en el cas de les crispetes, és millor triar la versió clàssica per a fer a la paella amb una mica d’oli, que és senzilla, ràpida i molt més saludable que la de microones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa