La croqueta és un clàssic de la cuina. Com a tal, no només mereix la qualificació d’elaborat estrella de les cuines casonales, també s’ha guanyat a pols tenir el Dia Internacional de la Croqueta. Qui ho sap bé és l’empresa COC de Vilassar de Mar (Maresme). Una autèntica factoria familiar de croquetes. En fan 15.000 al dia, i el que és més sorprenent: a mà. Des de l’any 2006 s’han centrat en aquest producte, i ara ja tenen en catàleg un total de 52 tipus de croquetes, que subministra a la restauració, com un veritable producte “gourmet”. Les lliura a restaurants catalans, espanyols i també n’exporta.

Per celebrar-ho, COC ha posat en marxa una campanya solidària arran del Dia internacional de la Croqueta. L’empresa ‘croquestista’ donarà una ració de croquetes per cada Like obtingut a Instagram i a Facebook a l’entitat de suport Alimentari L’Entorn, en col·laboració amb Creu Roja i Càritas de Mataró. Solidaritat comptada amb croquetes. L’any passat ja van repartir 2000 croquetes (50 kg), el 2019 van ser 1200 (30 kg) i el 2018 la donació va ser de 1000 croquetes (25 kg). La solidaritat és un dels valors de l’empresa COC. Aquest Nadal, l’empresa ha fet una donació de més de 3000 croquetes (equivalent a 80 kg) en els menjadors socials de Fundació Xiprer, Llar Santa Rosalia de Teià i la Fundació Pare Manel de Barcelona.

Per a Imma Pardos, cofundadora d’aquest negoci familiar, l’elaboració de croquetes és com un “joc”, per això li diuen ludoteca gastronòmica: “La imaginació i creativitat no té límit, juguem amb els gustos, amb els arrebossats i amb les formes per arribar als paladars més refinats”. Tot i que aquest 2020 ha estat un any complicat amb la pandèmia i els tancaments constants de l’hostaleria, COC ha aprofitat per obrir nous canals de distribució com els supermercats, tancant l’any amb una variació de vendes de menys 20% respecte a 2019 .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa