Vadegust
El símptoma més evident per saber si has pres un bon gelat o no

Ha arribat la calor. I amb ella, ha començat l’època de gaudir dels gelats. Però com pots saber si t’has pres un gelat bon gelat o no? Doncs ‘Rac1‘ ha parlat amb Albert Roca, responsable del grup de pastisseries i gelateries Sant Croi de Barcelona i guanyador del Campionat d’Espanya de Gelateria 2022, i ha revelat què ha de tenir un bon gelat.

Trobar gelats en aquesta època, amb aquestes temperatures tan elevades, és molt fàcil. Però menjar-ne un de bo i saludable és una altra cosa. “És un molt mal senyal si prens un gelat i de seguida tens set”, ha assegurat Roca. La necessitat de beure aigua després de prendre un gelat és un molt mal indicador perquè això vol dir que hi ha massa productes químics i làctics.

És per aquest motiu que Roca aposta per produir gelats molt naturals. Això ho aconsegueix fent servir productes de proximitat i de temporada: maduixes i cireres del Baix Llobregat, festuc de Lleida o llet de la Plana de Vic. “No faig gelats quan no tinc el producte de temporada i per això van variant en funció de l’època de l’any”, assegura.

Una persona menjant un gelat | Pixabay

A més, a les gelateries Sant Croi, la meitat del producte que es fa servir per a un gelat és la fruita original. Per exemple, en el gelat de maduixa la fruita suposa un 65% del producte.

El gelat s’ha de menjar durant tot l’any

Albert Roca insisteix que de gelat se n’ha de menjar tot l’any i que fer-ho només a l’estiu és una tradició espanyola, ja que en altres països també es consumeix a l’hivern. “El gelat és un producte que es pot menjar i s’ha de menjar tot l’any”, afirma Roca.

El que va passar a Espanya és que va introduir el gelat l’empresa Jijona, que va començar a fabricar-ne només a l’estiu perquè a l’hivern produïen torró, i com que tenien el monopoli del sector, en un principi, tothom els va anar copiant el format.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa