Vadegust
Si veus això en el quètxup, llença’l ràpidament
agraph -->

Tots tenim un pot de quètxup al rebost o a la nevera. I segur que el guardem durant setmanes, fins que el consumim. El motiu pel qual té una vida útil tan llarga es deu a la seva composició àcida, ja que el quètxup s’elabora amb tomàquet, vinagre i sucre. Però això no vol dir que no es pugui fer malbé.

Abans de consumir aquesta salsa o d’utilitzar-la per a elaborar alguna recepta, és important comprovar que es troba en bon estat. Adonar-se que el quètxup s’ha posat dolent és relativament senzill, perquè un líquid aquós comença a separar-se del líquid més espès a mesura que envelleix. En aquest moment, encara és segur per al consum, tot i que notaràs un sabor ranci, tal i com publica Ok Diario.

A mesura que passa el temps, el líquid acabarà per separar-se i després començarà a veure’s d’un color marró més fosc en comptes de l’habitual vermell brillant. Si el quètxup té aquest aspecte, llença’l immediatament perquè no és segur per al consum.

Sobres de quètxup | Pixabay

Per conservar-lo en bones condicions, és important que el guardis en la nevera. És cert que els restaurants tenen el quètxup a temperatura ambient, però és perquè un pot triga pocs dies a consumir-se. A casa un pot pot durar diverses setmanes, i fins i tot mesos, de manera que perquè la salsa no es faci malbé, el millor és emmagatzemar-la a la nevera.

El temps de conservació del quètxup en bon estat depèn en gran mesura dels ingredients. Hi ha alguns més naturals, mentre que d’altres contenen més conservants. Aquests últims es mantenen bé durant molt de temps gràcies a aquestes substàncies químiques. Per tant, aquesta no és una ciència exacta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa