Vadegust
Si tens una inflamació, no mengis aquests aliments!

Tot el que mengem té incidència sobre el nostre cos, però potser el que no sabies és que si tens alguna inflamació hi ha certs aliments que és important que no ingereixis. Moltes vegades, una alimentació desequilibrada genera que els òrgans encarregats de la digestió s’inflamin, segons publica Ok Diario. Els aliments que has d’evitar són els següents:

Alcohol

Vi, cervesa, i les begudes alcohòliques en general són enemics directes del fetge i les seves funcions bàsiques. Impedeixen que aquest pugui detoxificar el cos, i aquestes toxines acumulades són responsables de la inflor.

També s’ha comprovat que l’alcohol afecta negativament les hores de descans, en les quals l’organisme hauria de treballar en la detoxificació. És a dir, el mite de la copa de vi “per a dormir millor” és totalment fals.

Sucre

El sucre com a tal, però especialment els aliments ensucrats en els quals no veiem aquest ingredient, només són inflamants naturals de l’organisme. No importa si és mel o sucre moreno, l’alteració és la mateixa. A més, els edulcorants no són més recomanables; així que és preferible el sucre menys processat possible.

Farines

No totes les farines, però sí les més comunes, com les de blat, atempten directament contra la nostra digestió. Des del pa fins a les pastes, tot el que en la seva elaboració porta farina de blat és difícil de ser assimilat. Normalment, els dietistes aconsellen que la farina de blat no representi més que un 10% de la dieta.

Un plat d'espaguetis | Pixabay
Un plat d’espaguetis | Pixabay

Llet

Tant la llet com els derivats lactis són aliments inflamatoris a causa de la presència de la caseïna Alfa 1. Aquesta suposa un doble risc, i és que no només facilita la inflor sinó que pot tornar-se addictiva amb el temps.

Carn

Sobretot hauries de reduir el consum de carns vermelles, la digestió de les quals afavoreix l’aparició d’un químic anomenat Neu5gc que el metabolisme repel·leix distenent-se. Per això la sensació d’inflor posterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa