Sovint tenim tendència a tornar de la compra i posar-ho tot -o quasi tot- a la nevera. Però hi ha aliments que no hi han d’anar. És el cas, per exemple, de la carabassa, tal i com publica ‘Ok Diario‘. El que passa amb ella és que, a diferència de la majoria de fruites i verdures, es posa cada vegada més dura a mesura que madura.

Per tant, si comprem una carabassa que encara no ha madurat, el millor és guardar-la en una zona càlida. I si ja ha madurat? Perquè es conservi en perfecte estat, l’ideal és emmagatzemar-la en una zona fosca i fresca, però no a la nevera.

Una carabassa | Pixabay

Com conservar la carabassa?

La carabassa és un dels aliments més saludables que existeixen, amb un ampli ventall de propietats beneficioses per a la salut. Es compon en un 90% d’aigua i aporta molt poques calories, així com una gran quantitat de minerals i vitamines.

Per a conservar la carabassa en bones condicions el màxim temps possible, el més important és protegir-la de la llum i la calor si ja està madura. El millor lloc per a guardar-la és el rebost, preferiblement sencera.

Si no ens queda altre remei que ficar aquest aliment en el frigorífic, hem de fer-lo protegint la carabassa amb paper film. No obstant això, aquesta ha de ser sempre l’última opció, com per exemple si fa massa calor a casa.

La carabassa es pot congelar? Sí, i, a més, és la millor manera de guardar-la durant mesos sense que es faci malbé. Cal congelar-la crua, pelada i trossejada en quadrats. Podem fer diversos paquets i anar-los descongelant a mesura que necessitem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa