Vadegust
Si els teus paquets de pasta tenen això, hauries de llençar-los ràpidament

Tots tenim paquets de pasta a casa. Són una opció molt còmoda per quan no sabem que menjar, o com a plat de recurs que agrada pràcticament a tothom. Però tot i que la seva data de caducitat és llarga, no són eterns, i si els tens a casa, has de vigilar que no tinguin això, ja que els hauries de llençar immediatament a les escombraries.

De fet, cal tenir en compte que poden donar-se determinades circumstàncies que facin malbé la pasta abans d’hora, per la qual cosa abans de cuinar-la convé sempre revisar-la per a comprovar que estan en bon estat.

Menjar qualsevol aliment en mal estat pot provocar problemes de salut de diversa consideració, i per sort sempre hi ha senyals que indiquen que ja no està en un estat òptim per al seu consum. Aquestes són les claus per a saber si la pasta està en mal estat i que puguis tirar-la immediatament per a no consumir-la, segons publica Ok Diario:

Una olla amb pasta bullint | Piqsels
Una olla amb pasta bullint | Piqsels
  • Floridura: una dels senyals més clars que la pasta està dolenta és que hi hagi floridura en la seva superfície, un fong que sol tenir aparença peluda i que pot ser en color blanc, verd o negre, principalment. Si la pasta té taques de floridura serà que ha començat a descompondre’s i no és apta per al consum, ja que les toxines produïdes per la floridura són perjudicials per a la salut.
  • Canvi de color: la pasta seca acostuma a tenir un to groc o daurat, tret que es tracti d’una varietat amb un color específic, per la qual cosa si veus que té un color que no és l’habitual, fosc o descolorit, és molt probable que estigui en mal estat. En el cas de la pasta fresca, si té un color verdós acostuma a ser un senyal que està en mal estat.
  • Textura: la textura també és una bona manera de comprovar si la pasta està en mal estat. En el cas de pasta seca, la seva textura ha de ser dura i trencadissa, mentre que la fresca ha de ser suau i lleugerament humida al tacte. Quan la pasta fresca es torna enganxosa o viscosa és que està en mal estat.
  • Bestioles: la presència de petites bestioles o insectes en els paquets de pasta és també un clar símptoma que cal tirar-la immediatament. Les bestioles que més ataquen la pasta solen ser arnes, corcs o larves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa