Vadegust
S’enfonsa el restaurant flotant més gran del món

Males notícies per a un restaurant mític i icònic. Estem parlant del que en el seu moment va ser el restaurant flotant més gran del món, amb una carta especialitzada en peix i marisc, i que ha acabat els seus dies criant malves en el fons de l’oceà, tal i com publica ‘La Vanguardia‘. Aquest és el final real d’una de les majors atraccions turístiques d’Hong Kong, el Jumbo Floating Restaurant, enfonsat per sorpresa en aigües del mar de la Xina Meridional mentre era reubicat després de gairebé mig segle ancorat en les costes de l’excolònia britànica.

Tot va succeir el passat diumenge, quan la nau, de 76 metres d’eslora i capacitat per a 2.300 persones, es va topar amb “condicions meteorològiques adverses” en els voltants de les illes Paracelso. Malgrat els esforços dels vaixells que el remolcaven per mantenir-lo a flotació, el Jumbo va bolcar i es va enfonsar en una àrea d’uns 1.000 metres de profunditat, la qual cosa fa “extremadament difícil” el seu rescat, segons la seva empresa gestora, Aberdeen Restaurant Entreprises. Per sort, ningú va resultar ferit.

El Jumbo Floating Restaurant | Viquipèdia

El seu enfonsament posa un trist punt i final a la història d’un ade les icones locals presents a totes les guies de turisme. Inaugurat l’any 1976 pel difunt magnat dels casinos Stanley Ho, la seva construcció va costar gairebé quatre milions d’euros, i en els seus dies de glòria va encarnar el súmmum del luxe amb un disseny similar al d’un palau imperial xinès ple de neons, pintures i colorits motius decoratius d’estil oriental, tron daurat inclòs.

Van ser anys plens de comensals il·lustres -la reina britànica Isabel II, l’actor Tom Cruise o el president estatunidenc Jimmy Carter, entre molts d’altres-, en els quals també va servir d’escenari per a pel·lícules com ‘L’home de la pistola d’or’, de la saga James Bond, o ‘Contagi’, un film de Steven Soderbergh.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa