Vadegust
Sant Vicenç dels Horts es converteix en la capital mundial de la pastisseria
agraph -->

Dotze mestres pastissers de prestigi internacional, catalans i estrangers, crearan les seves dolces obres d’art durant la 3a Mostra Internacional de Pastisseria, que se celebra aquest cap de setmana a Sant Vicenç dels Horts. Durant aquestes sessions de cuina en directe, els assistents podran veure el procés d’elaboració de tota mena de dolços, des dels més clàssics, com el croissant, fins als més moderns, com un taco de xocolata i cítrics. La carpa de demostracions està instal·lada a la plaça de la Vila, on hi ha un orbrador amb tot el material necessari per als mestres pastissers.

Just al costat d’aquest escenari de showcooking hi haurà un espai reservat per a Carla Rodrigues, experta en el tractament de la xocolata, i per a Peppe Leotta, que fa meravelles amb el sucre. Durant aquestes dues jornades gastronòmiques tothom podrà anar veient com aquests dos artistes fan, de manera simultània, dues escultures dolces, una de sucre i l’altra de xocolata. En aquest enllaç podeu consultar el programa, el perfil de cada un dels pastissers i la creació que realitzaran.

Els artesans del pastís aniran explicant el procés d’elaboració de les seves creacions a mesura que les fan, però que ningú s’esperi una classe de pastisseria. Eugeni Muñoz, mestre pastisser del municipi, organitza l’esdeveniment en coordinació amb el consistori i explica a Vadegust que la iniciativa no pretén mostrar als assistents com elaborar un brownie o un flam, sinó ensenyar-los com treballen els pastissers de màxim nivell. “En una hora no es pot aprendre alta pastisseria, però la gent podrà presenciar un espectacle meravellós. La gent que sàpiga una mica de pastisseria potser sí que guanyarà perspectiva o que augmentarà la seva curiositat per aquest món”. Cada una d’aquestes sessions en directe tindrà capacitat per a un centenar de persones, són gratuïtes i s’hi accedeix sense reserva prèvia. I que tothom estigui tranquil perquè es podran tastar els dolços!

Com a gran novetat d’enguany, es lliuraran els guardons “Fava de Cacau” a 50 pastisseries de Catalunya per reconèixer-ne la qualitat. Muñoz, que regenta una pastisseria amb molta anomenada, no ha participat en l’organització però considera que pot marcar tendència a escala mundial: “S’ha pensat com una mena de Guia Michelin de les pastisseries. No estaran puntuades de la millor a la pitjor, no es tracta d’això. Ara bé, la gent pot estar segura que les 50 que hi surtin, seran molt bones. Una guia com aquesta no existeix enlloc i crec que és una iniciativa que té molt de recorregut”. Hi haurà una aplicació per ubicar i conèixer en detall les pastisseries d’aquesta selecció, que s’anirà actualitzant cada any en una gala celebrada durant la Mostra Internacional de Pastisseria.

L’accés a les sessions de cuina en directe és gratuït i no cal reserva prèvia però hi ha un límit de 100 d’assistents

Aquestes dolces jornades s’emmarquen en la coneguda Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica del municipi, que enguany celebra la 36a edició i que té previstes desenes d’activitats durant tot el cap de setmana. La idea, ens explica Muñoz, va sortir una mica de rebot. “Ja feia temps que a la Mostra sempre es feien alguns showcookings, que tenen molta tirada entre la gent. Fa tres anys, des de l’Ajuntament em van dir que en aquella edició volien que tots estiguessin dedicats a la pastisseria i em van demanar que me n’encarregués. Tinc la sort de conèixer pastissers excepcionals arreu del món, així que vaig començar a fer trucades. De sobte em vaig trobar amb una desena de mestres disposats a venir i vaig veure que ho podíem aprofitar per fer alguna cosa important. Vaig proposar a l’Ajuntament de fer la Mostra Internacional i els va agradar molt la idea. Les dues primeres edicions han estat tot un èxit!”.

La iniciativa és tan interessant pels professionals de l’alta pastisseria, diu Muñoz, perquè el gremi acostuma a estar molt centrat en si mateix. “Fem moltes coses pensant en nosaltres, encarades als professionals, però hem oblidat una mica el consumidor final, el client. Ensenyar a la gent com treballem és una idea innovadora i atractiva”.

A banda de les sessions de cuina en directe dels mestres pastissers, el municipi té previstes una quantitat ingent d’activitats. És una bogeria! Exposicions, rutes guiades, tallers, contes, jocs, capgrossos, correfocs, concerts, scape rooms i també moltes activitats relacionades amb l’agricultura i la cuina. Diversos restaurants locals elaboraran plats en directe, hi haurà tallers per aprendre a fer salsa de calçots o a treballar la xocolata, es faran demostracions perquè la gent vegi com fer pa o botifarres a casa, hi haurà degustacions de productes i plats i dissabte hi haurà una calçotada popular. Podeu consultar el programa de totes les activitats en aquest enllaç i comprovareu que, aquest cap de setmana, a Sant Vicenç dels Horts no pararan de passar-hi coses espectaculars i delicioses!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa