Vadegust
Sanitat retira uns fruits secs del mercat perillosos per al consum

Nova alerta alimentària del ministeri de Sanitat. Després de tota la problemàtica amb els ous Kinder que van causar salmonel·la a alguns dels consumidors aquest cop el focus del problema són uns fruits secs. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha alertat del perill per al consum d’uns paquets de barreja de nabius i fruits secs que es venen als supermercats Aldi. Sanitat ja n’ha ordenat la retirada.

Concretament es tracta de la marca Gourmet Finest Cuisine de Polònia, i el problema és que contenen llet però això no està notificat a l’etiqueta. Etiquetar-ho tot correctament és obligatori perquè pot evitar el consum de les persones intolerants a la lactosa. Per això, davant possibles reaccions de persones al·lèrgiques o intolerants Sanitat ha demanat no consumir aquest snack, tot i que per a la resta de població no té per què suposar un problema. El lot en concret és el 05PA02208 que hauria caducat el 24 d’agost del 2022.

El cas dels ous Kinder

Recentment s’ha produït un cas semblant però més greu. A principis del mes d’abril Sanitat va començar a retirar lots de productes Kinder fabricats a Bèlgica que havien estat distribuïts a Espanya per un brot de toxiinfecció alimentària. Aquests ous provocaven casos de salmonel·losi, pel que les autoritats van córrer a retirar-lo. Però no ho van fer prou ràpid i ja s’han confirmat 158 casos d’intoxicació per salmonel·losi per aquests ous kinders.

D’aquests casos confirmats, on n’hi ha més és al Regne Unit, on també estan patint una hepatitis greu en nens d’origen desconegut. Les autoritats britàniques han detectat 73 casos de salmonel·losi pels ous Kinder, inclòs un nen petit ingressat greu per un cas de salmonel·la. Seguidament, on s’han detectat més casos és a França, amb un total de 37, i després a Irlanda, amb 15, i a Alemanya se n’han detectat 11.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa