Sovint ens trobem amb plats que tenen poc gust. I, llavors, immediatament recorrem a ella: la sal. També n’hi ha que en són amants, i se’n posen en gran quantitat fins i tot abans de tastar el menjar. I si algun d’aquests és el teu cas, segur que també t’has preguntat alguna vegada si la sal engreixa. I la resposta és clara, segons publica ‘Ok Diario‘: no, la sal no engreixa.
Ara bé, això no significa que puguis menjar-la en grans quantitats perquè sí que pot afavorir l’augment de pes per la retenció de líquids. Segur que quan et peses a la bàscula i aquesta assenyala un o dos quilos de més, penses que has guanyat greix corporal. Però la veritat és que l’increment de pes pot deure’s a molts altres factors, com la retenció de líquids.
Per a aconseguir un equilibri electrític, el sodi causa aquest efecte en l’organisme. Per tant, és essencial moderar la ingesta de sal en el marc d’una alimentació saludable i equilibrada.
Hi ha els qui creuen que és necessari eliminar la sal de la dieta per a tenir una bona salut, però això també és un gran error. El sodi és fonamental per a transmetre l’impuls nerviós, contreure el sistema muscular i aconseguir un equilibri de líquids. La clau està a consumir sal de manera moderada.

Tipus de sal
Existeixen diferents tipus de sal, i algunes són més saludables que d’altres:
– Sal de taula: també coneguda com a sal fina o sal comuna, és una de les més utilitzades. El 95% de la seva composició és clorur sòdic. És la menys recomanada pels metges.
– Sal marina sense refinar: com el seu propi nom indica, s’obté per l’evaporació de l’aigua de mar. Es compon de iode, fluor, sodi i clor, entre altres additius. A diferència de la sal de taula, aquesta sí que conté minerals com ferro, potassi i magnesi. És una mica més saludable.
– Sal iodada: es tracta d’una mena de sal enriquida amb iode de manera artificial. El iode és un mineral que té un ampli ventall de funcions en l’organisme, com per exemple la producció d’hormones tiroidals.