Vadegust
Rússia vol substituir McDonalds per aquesta cadena de menjar ràpid

McDonalds va anunciar fa poc més d’una setmana que deixava d’operar a Rússia, com a conseqüència de la invassió a Ucraïna. També ho van fer altres empreses com Coca Cola, Pepsi i Starbucks, entre d’altres. McDonald’s va dir a través d’un comunicat que tancava temporalment els seus 850 locals a Rússia i que posava les seves operacions “en pausa” perquè “no podem ignorar l’innecessari patiment causat a Ucraïna”. Aquesta mesura afecta els 62.000 empleats que la cadena té en tot el territori rus, als quals es continua pagant els salaris, a més de proveïdors i altres socis en el negoci de l’alimentació.

Una hamburguesa del McDonalds | Pxhere

Però sembla que aquest no és un problema per als russos. Segons publica ‘La Vanguardia’, el país que presideix Vladimir Putin ha trobat una alternativa a McDonalds: respon al nom d’Uncle Vanya’s (que també és una de les obres més conegudes de l’escriptor i dramaturg rus Antón Chéjov) i el seu logo recorda bastant al de l’empresa fundada per Dick i Mac McDonald.

La nova icona d’aquesta cadena russa va ser presentada a l’Agència de Propietat Intel·lectual de Rússia just abans que el president del parlament confirmés que McDonald’s seria reemplaçat per Uncle Vanya’s. Però el que crida realment l’atenció és la sorprenent semblança amb el logotip de l’empresa estatunidenca que acaba de paralitzar la seva activitat al país: simplement han girat la famosa ‘M’, que han tancat per l’esquerra perquè s’assembli a una ‘B’, però els colors i la tipografia són iguals.

Segons sembla, Uncle Vanya’s pretén quedar-se amb la plantilla de treballadors que tenia McDonald’s. A més, la nova proposta, segons sembla, també vol oferir preus més econòmics i que la seva carta de fast food estigui elaborada amb aliments només produïts a Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa