Vadegust
Roben més de 50.000 litres d’oli d’oliva verge extra

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per a esclarir un robatori d’entre 50.000 i 60.000 litres d’oli d’oliva verge extra en una almàssera del municipi cordovès de Carcabuey.

Segons han informat a Europa Press fonts properes al cas, el succés s’ha registrat durant la matinada de dimecres passat, i a primera hora del dia es van traslladar els agents de la policia espanyola per comprovar els fets i iniciar la investigació.

Al respecte, les primeres hipòtesi apunten a que s’han utilitzat camions cisterna, ja que l’oli no estava embotellat i envasat encara, i es calcula que el valor de mercat serien uns 500.000 euros.

En aquest sentit, l’Institut Armat ha obert les corresponents diligències i està realitzant actuacions sobre el terreny, alhora que ha pres diverses declaracions per localitzar i detenir els pressumptes autors.

La Guàrdia Civil a Carcabuey | Europa Press
La Guàrdia Civil a Carcabuey | Europa Press

Per la seva banda, l’alcalde de Carcabuey, Juan Miguel Sánchez, ha dit a ‘Diario de Córdoba’ que “tot apunta a què es tracta d’una actuació premeditada i ben preparada, ja que han anat directament als dipòsits on hi havia l’oli, i tenien coneixements en procediments d’extracció i emplenatge de cisternes, una cosa que no es tan fàcil”.

A més, el regidor ha apuntat que la falta d’un document de traçabilitat del producte, un fet que per normativa s’exigeix a l’hora de comprar qualsevol lot d’oli, gran o petit, “pot ser un dels factors que faciliti la localització dels presumptes autors del furt”.

Per la seva part, el president del Consell Regulador de Denominació Protegida (DOP) Priego de Córdoba, Rafael Muela, ha expressat la seva “preocupació” pel robo a l’almàssera amparada pel distintiu de qualitat i ha mostrat el seu suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per a la resolució del cas, així com a l’almàssera afectada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa