Vadegust
El risc de menjar patates de bossa molt sovint

Segur que t’encanten. I segur també que en menges sovint. Perquè són un dels snacks més típics de festes i celebracions de tot tipus. Fins i tot per a fer l’aperitiu els caps de setmana. Però menjar patates de bossa massa sovint té els seus riscos per a la salut. Quan menges una bossa sencera de patates estàs ingerint moltes calories i, tot i que potser no n’ets conscient, n’hi ha prou amb girar la bossa i mirar la part de darrere del paquet per a adonar-nos que amb tot just un grapat ja ingereixes fins a 500 kcal, segons recull ‘Ok Diario‘.

Calories, entre altres coses, que són inútils perquè les propietats nutricionals de les patates fregides són pràcticament invisibles: efectivament són un concentrat de greixos hidrogenats, sal i carbohidrats. És cert que el nostre cervell es veu recompensat per l’irresistible sabor de les patates fregides, però tot està fet a propòsit.

La increïble quantitat de sal present pot causar addicció, per la qual cosa ens costa deixar la bossa fins que arribem al final d’aquesta. De fet, la sal, segons un estudi d’un grup d’investigadors australians de la Universitat de Deakin, ens faria ingerir un 11% més de calories.

I, a més, ja sabem quines són les conseqüències de seguir una dieta hipersódica: el cor es fatiga, la pressió augmenta , engreixem, la pell s’irrita, la retenció de líquids es descontrola i el cervell (igual que el sucre) entra en abstinència.

Un bol amb patates fregides | Pixabay

Per no parlar que les patates fregides, tan cruixents i amb forma sinuosa, tan bones i irresistibles, estan plenes d’acrilamida. Aquesta substància és considerada cancerígena per al nostre organisme, que afecta l’ADN i interfereix en els sistemes reproductiu i nerviós.

A Anglaterra es va dur a terme una enquesta nacional sobre patates fregides i es va comprovar que els britànics consumeixen sis mil milions de paquets de patates fregides de bossa a l’any, l’equivalent a una tona de bosses cada tres minuts o gairebé 100 paquets per persona. Xifres realment impressionants que porten a una altra consideració igualment increïble: menjar patates fregides tots els dies ens faria guanyar gairebé 6,5 kg en un any.

L’escenari és un dels més catastròfics però lamentablement molt concret: per tant, hem d’esforçar-nos per a canviar el nostre estil de vida, i encara que unes quantes patates de bossa no ens faran mal de tant en tant és millor triar snacks més saludables com a fruites així com verdures que es poden menjar crues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa