Vadegust
Revisa bé les teves patates i tira-les immediatament si tenen això

Tots tenim patates a casa, ja que són molt útilms per nombroses receptes i triguen en fer-se malbé. Però has de vigilar molt i fixar-te bé ja que menjar una patata que estigui en mal estat podria afectar la teva salut. De fet, si veus el que ara t’explicarem en les patates que tens a casa, serà millor que les tiris.

Tira les patates si tenen això

Si tens patates emmagatzemades o guardades des de fa temps és convenient que els hi donis un cop d’ull abans de posar-te a cuinar amb elles. Revisa-les bé ja que en el cas que vegis que li han sortit petits brots, significarà que la patata no està en bon estat i és possible que si la cuines, t’acabi sentant malament, tal i com publica Ok Diario.

Aquests brots es formen quan deixem les patates exposades a la llum i a l’oxigen. De fet, sempre han de conservar-se en el rebost, amb una temperatura que no superi els 8 graus. Millor encara, en una caixa, que podem folrar i tapar amb draps de cuina perquè no entri la llum.

Patates | Pixabay
Patates | Pixabay

Què són els brots en les patates

Els brots que es formen en les patates són rics en solanina i es produeixen per a defensar-se de bacteris i fongs. En la pràctica, és una espècie de pesticida natural.

Òbviament, com més temps faci que s’hagi comprat la patata, major serà el risc que s’hagi vist compromesa. Per això se sol recomanar que si veiem que tenen diversos brots per tota la patata és millor que la tirem si no volem que ens faci mal o de fet, que acabem amb una intoxicació de solanina que pot portar-nos a tenir febre i mal de cap, i també problemes gastrointestinals.

Per això potser és millor descartar-les, encara que també és cert que la pròpia OMS assegura que si els brots són petits o de fet, no superen el centímetre no resulta un perill consumir la patata, encara que en qualsevol cas òbviament haurem de treure no només els brots, sinó que hem de fixar-nos si a més ha aparegut una part verda i en el cas que així sigui, treure-la també

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa