Vadegust
L’aliment que més es compra a tot el món

D’aliments n’hi ha milers, en tot el món. Però sabries quin és el que més es compra a nivell global? Potser et sembla evident -o no-, però és el pa, un producte que va néixer en el Mitjà Orient l’any 8.000 a. C. ‘Ok Diario‘ recull un informe del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació titulat “Tendències internacionals en fleca i brioixeria” i on s’asseguran que a l’estat espanyol es consumeixen ni més ni menys que 1.400 milions de quilos de pa cada any, la qual cosa equival a un consum per càpita de 32,54 quilos.

L’estudi revela que el país europeu on es consumeix més pa per persona i any és Turquia, amb un consum per càpita que ascendeix a 104 quilos. El segueixen Montenegro i Sèrbia (98 quilos), Bulgària (95 quilos) i Ucraïna (89 quilos). Els següents països en la llista són: Grècia, Dinamarca Polònia i Irlanda (70 quilos), Països Baixos i Hongria (60 quilos), Alemanya (57 quilos), França i Portugal (50 quilos), Bèlgica (47 quilos) i Àustria (46 quilos). Per tant, el consum de pa a l’estat és molt inferior al de la majoria de països europeus.

Diversos pans de pagès | Pixabay
Diversos pans de pagès | Pixabay

Sobre la base de dades de la UIB, el país d’Amèrica Llatina on més pa es consumeix és Xile, amb 96 quilos per persona i any. El segueixen l’Argentina (76 quilos), els Estats Units (43 quilos), l’Equador (37 quilos), Mèxic (33 quilos) i Costa Rica (32 quilos).

En el Llunyà Orient pràcticament no es consumeix pa. Al Japó, la dada és de tan sols 22 quilos per persona i any, i a la Xina practicament on aconsegueix els 6 quilos per persona i any.

Curiositats

El forn més antic per a fer pa s’ha trobat a Mesopotàmia i data de l’any 4000 a. C. Antigament, la cervesa rebia el nom de “pa líquid” perquè s’elaborava amb un pa d’ordi fermentat amb aigua. D’altra banda, en l’Antic Egipte el pa va ser molt important, fins al punt que els ciutadans l’oferien als déus, i fins i tot van arribar a utilitzar-lo com a moneda.

Actualment, podem trobar moltes varietats de pa en el mercat. Però no és una cosa nova, ja que en l’Antiga Grècia, l’any 2500 a.C, els grecs ja elaboraven més de 80 tipus de pa diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa