Vadegust
Retiren del mercat unes hamburgueses de pollastre amb ‘Salmonel·la’

El Sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos de la Unió Europea (RASFF) ha llançat una alarma sobre un brot de salmonel·losi humana associada amb el consum d’hamburgueses de pollastre fabricades a Espanya, segons publica el diari ‘El País‘. El brot afecta ja a dues residències de gent gran de la Comunitat de Madrid: s’han detectat 14 casos, set en cada centre. Ni la Conselleria de Sanitat madrilenya ni la de Polítiques Socials saben precisar si es tracta instal·lacions públiques, privades o concertades, ni tampoc l’estat en què es troben els malalts.

Els productes s’han distribuït també a a Irlanda, Malta i Portugal, si bé no han arribat als consumidors en aquells països. Però, segons el mateix diri, cap administració revela quines són les dues empreses implicades en la contaminació alimentària.

Una hamburguesa de pollastre | Pixabay

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha assenyalat que la notificació de l’alerta la va realitzar la Comunitat de Madrid el passat 7 de desembre. L’administració regional va recaptar la informació sobre els productes afectats, que només s’havien comercialitzat en el canal majorista a través de dues empreses. Les autoritats sanitàries madrilenyes van trobar presència de salmonel·la en hamburgueses de pollastre després de la presa de mostres de diversos aliments que havien format part de la dieta que van consumir els residents d’un centre.

Segons la informació disponible, aquesta matèria primera ha estat distribuïda a través de canal majorista en paquets de 6,8 quilos que s’utilitzen per a altres elaboracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa