Vadegust
Retiren flams del mercat per l’alerta de la substància cancerígena que afecta altres productes

L’alerta per l’òxid d’etilè que recorre el mercat alimentari a partir d’una denúncia de Facua i l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició arriba ara als flams de la marca garrotxina La Fageda. Primer van ser gelats de Nestlé, i ara la retirada preventiva es fa amb quatre lots d’aquests flams, informa Europa Press.

La firma ha retirat preventivament aquests lots de flam de vainilla arran de l’alerta alimentària per possible contaminació amb el cancerigen òxid d’etilè en l’additiu estabilitzant E410 (anomenat goma de garrofí o garrofa), informa Facua aquest dimecres en un comunicat.

En un altre comunicat, la cooperativa catalana ha dit que no hi ha risc sanitari perquè les analítiques encarregades a laboratoris externs és negatiu: “No s’ha detectat presència d’òxid d’etilè en els productes de La Fageda”. També ha mostrat voluntat de “màxima col·laboració” des que va sorgir l’alerta de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), del Ministeri de Consum.

Ha afegit que l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha ordenat retirar tot aliment amb ingredients que hagin estat en contacte amb òxid d’etilè “encara que no s’hagi detectat la seva presència en el producte acabat”, com afirma La Fageda que ha passat en el cas .

Facua-Consumidors en Acció ha constatat que els lots afectats del flam de vainilla són els corresponents a les dates de consum preferent 29/07/21, 06/08/21, 07/08/21 i 11/08/21.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa