Vadegust
Els restaurants més cars d’Europa (i el primer està als Països Catalans)

La web francesa Chef’s Pencil ha publicat un mapa amb els restaurants distingits amb estrella Michelin més cars d’Europa. I un restaurant que es troba als Països Catalans encapçala aquesta llista, en la qual el cost per comensal en els 25 restaurants que apareixen se situa entre els 1500 i els 362 euros.

França acull alguns dels restaurants més cars del continent: aquí es troben 14 dels 25 restaurants amb estrella Michelin més cars d’Europa. Però tot i que França acull un nombre increïble de restaurants Michelin de preu elevat, cal anar a Eivissa per trobar el restaurant més car d’Europa. Chef’s Pencil ha decidit afegir Sublimotion a la llista, tot i que encara no compta amb cap estrella Michelin; tanmateix, el seu xef en té dos sota el seu cinturó.

El Ciel Bleu d’Amsterdam va augmentar els preus del seu menú de degustació premium centrat en el caviar en 100 euros el 2022 i ara és el segon restaurant més car d’Europa. El fastuós menú costa 595 euros.

Dinamarca té 4 restaurants entre els 25 restaurants més cars d’Europa. No és gens sorprenent, ja que Dinamarca encapçala la llista dels països més cars per sopar en un restaurant amb estrella Michelin.

Bèlgica també apareix a la llista amb Hof Van Cleve, un restaurant de tres estrelles on el menú degustació costa 410 euros (sense begudes). Hof Van Cleve és el vuitè restaurant Michelin més car d’Europa.

El Regne Unit completa el 10 amb dos restaurants: The Fat Duck, situat a l’oest de Londres i dirigit pel famós xef Heston Blumenthal, i el segon, Ynyshir, situat a la zona rural de Gal·les i dirigit pel xef i propietari Gareth Ward. Tots dos restaurants ofereixen menús a un preu aproximat de 400 euros.

El restaurant Ciel Bleu, d’Amsterdam | Facebook Ciel Bleu

El top 10

1. Sublimotion, Ibiza: 1.500€ per persona

2. Ciel Bleu, Amsterdam: 595€ per persona

3. Guy Savoy, Paris: 570€ per persona

4. Arpège, Paris: 490€ per persona

5. Le Cinq, Paris: 480€ per persona

6. Alchemist, Copenhagen: 470€ per persona

7. La Vague d’Or – Cheval Blanc, St-Tropez: 415€ per persona

8. Hof van Cleve, Kruisem: 410€ per persona

9. The Fat Duck, London: 409€ per persona

10. Ynyshir, Wales: 409€ per persona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a juliol 01, 2022 | 08:59
    Català juliol 01, 2022 | 08:59
    Citarem Josep Pla: "Jo se el gust que te una torrada amb oli". Ja els ho regalo, sincerament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa