Vadegust
El Restaurant Núria presenta la il·lustració “confinada” per la Covid

El Restaurant Núria, l’emblemàtic establiment situat a la Rambla de Barcelona, ha presentat la il·lustració “confinada”, una nova peça que s’ha sumat a la col·lecció de murals que decoren les seves parets i que representa la transformació i nova normalitat que viu la ciutat de Barcelona després de la pandèmia. 

La il·lustració, feta per Mari Fouz, ha vist posposada diverses vegades la seva presentació a causa de les restriccions. Aquesta peça mural representa la Barcelona post pandèmica i el moment d’incertesa arran dels costos energètics i la pujada del preu dels aliments, del qual el restaurant Núria no n’és aliè. 

Segons Mari Fouz, l’artista, la il·lustració “és un homenatge a les Rambles, la seva gent i la seva alegria, després d’uns anys molt difícils, i de benvinguda a la cada cop més establerta normalitat”.

La nova il·lustració del restaurant Núria | Cedida

Des de la seva obertura l’any 1926, el Núria ha vist el pas del temps i l’evolució de la ciutat de Barcelona i la seva gent des d’un enclavament emblemàtic i representatiu. El restaurant ha presenciat els millors i pitjors moments la capital catalana: des del naixement de la II República, passant per la Guerra Civil o la dictadura, fins a arribar a la Barcelona olímpica i la pandèmia generada per la Covid-19.  

Com a testimoni de gairebé un centenari a la ciutat comtal, cada dècada les parets del restaurant es decoren amb una il·lustració representativa dels últims deu anys. Avui la il·lustració “confinada” ja ocupa els seu lloc juntament amb les altres nou peces murals de Lalimola (1930), Ignasi Blanch (1940), Miquel Ferreres (1950), Mercè Iglesias (1960), Toni Batllori (1970), Nazario Luque (1980), Dani Buch (1990), Laura Carreira (2000) i Óscar Nebreda (2010). 

Durant la presentació d’aquest matí, Marcel Cortadellas, propietari del restaurant Núria i Racó del Núria, ha remarcat que “com a icona de la ciutat de Barcelona, el Núria segueix fidel a la voluntat d’oferir cuina local a preus honestos per a tots els ciutadans.” 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa