Vadegust
La recepta més buscada a Google aquest 2022 a Espanya

Hi ha un plat que tothom vol fer. O, com a mínim, això sembla si tenim en compte les dades de Google, que ha elaborat diferents llistes recollint els termes més buscats en diferents categories. Endevines quin ha estat la recepta més buscada l’any 2022 a Espanya? No és cap plat del típics -com podria ser la truita de patates o ni la paella-, sinó que es tracta de la “porra antequerena”, tal i com publica 20 minutos.

Tot i que a simple vista pugui semblar un salmorejo cordovès, es tracta de la sopa freda més popular d’aquesta ciutat malaguenya, també coneguda com a porra freda o parra crúa. Elaborada amb tomàquet, pa, pebrots i oli, es tracta d’una recepta senzilla, ràpida i saludable.

Entre els malaguenys és habitual ressaltar les diferències entre el seu plat i el salmorejo, amb el qual la porra comparteix sabor i presentació i que molts confonen. Si la recepta cordovesa utilitza per exemple poc pa; en la porra aquesta quantitat s’arriba a doblar. Això concedeix al plat malagueny una textura més densa i menys líquida, segons publica ‘La Vanguardia‘.

Una altra diferència: la porra antequerana afegeix pebrot verd i pebrot vermell a la recepta, que seran triturats al costat de la resta d’ingredients, un fet que en el cas del salmorejo cordovès es considera una aberració.

Un plat de porra antequerena | Piqsels

El top 10 de les receptes més buscades a Google el 2022

1. Porra antequerana

2. ‘Tinto de verano’

3. Sex on the beach

4. Orelles de carnestoltes

5. Salmorreta recepta

6. Galetes mantega

7. Marmitaco recepta

8. Carbonara original

9. Bunyols de bacallà

10. Quiche

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa