Vadegust
Quines són les millors hores per fer dejuni intermitent?

T’agradaria començar a fer dejuni intermitent però encara no tens clar quines són les millors hores per fer-ho? T’ajudem a descobrir-ho! El nutricionista Aitor Sánchez respon a aquesta pregunta a ‘La Vanguardia‘, on assegura que “no hi ha uns horaris millors que d’altres de manera significativa des del punt de vista fisiològic, però sí que l’opció de saltar-se l’esmorzar i el mig matí és la que socialment està més acceptada i és més suportable”.

Tot i això, el nutricionista recorda que “si s’està buscant una manera d’aconseguir un pes saludable la millor forma és seguir una dieta sana i una vida activa, la conveniència o no d’utilitzar el dejuni intermitent és bastant secundària dins de totes aquestes prioritats”.

Plats amb copes i coberts en una imatge d'arxiu | Pixabay
Plats amb copes i coberts en una imatge d’arxiu | Pixabay

A més, explica que hi ha dos tipus de dejuni: l’intermitent i el prolongat. El dejuni prolongat es dona en períodes de temps més llarg i normalment acostuma a produir-se de manera involuntària. D’altra banda, el dejuni intermitent és una tècnica dietètica que s’ha posat molt de moda recentment i que consisteix a passar finestres horàries més prolongades a ingerir aliments al llarg del dia, per exemple de 14 o 16h.

Encara que al dejuni intermitent se li estan atribuint múltiples beneficis per a la salut, la majoria d’ells es relacionen amb la pròpia pèrdua de pes que afavoreix, i és que simplement és una forma més d’aconseguir un dèficit calòric al llarg del dia. Si qualsevol persona decideix fer dejuni intermitent ha de tenir això clar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa