Vadegust
Quina és la diferència entre sal grossa i sal fina?

D’entrada, la diferència entre sal grossa i sal fina és evident: el gruix dels seus cristalls. Però la diferència no és només aquesta, sinó també les seves propietats. La sal té una gran importància a la cuina, ja que no només permet donar sabor als aliments, sinó també conservar-los. A més, existeixen mètodes de cocció que impliquen l’ús de sal en grans quantitats. D’altra banda, i encara que no és bo abusar d’ella, cal dir que el consum correcte, serà bo per al nostre organisme.

I, dit això, quines són les diferències entre sal grossa i sal fina? Ok Diario la revela. D’entrada, la sal fina és més versàtil ja que es dissol ràpidament i és adequada per a donar sabor a molts plats. Posada sobre la carn abans o després de la cocció, posada en amanides o sobre el peix, desapareixerà en un instant i tindrem el resultat d’un plat més saborós.

Un grapat de sal grossa | Pixabay

Això no és possible amb sal grossa, ja que en ser més gran triga a dissoldre’s molt més temps. Per aquest motiu és apta per a coccions a altes temperatures com a l’aigua just abans de tirar la pasta. O és perfecta per a cuinar amb crosta de sal. La sal grossa crea un embolcall al voltant dels aliments i manté la temperatura adequada i tots els nutrients. Per això la carn embolicada en sal grossa és tendra i saborosa.

De la mateixa manera, per a la conservació dels aliments s’ha d’utilitzar únicament la sal grossa perquè la seva lentitud li permet entrar en el cor de l’aliment i deshidratar-lo de manera constant i homogènia. Finalment, la diferència substancial entre tots dos és el cost de processament . La sal grossa requereix menys treball i per tant costa menys que la sal fina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa