Vadegust
Querella contra un obrador de pa per afectar la salut mental dels veïns

El fiscal de Medi Ambient ha presentat una querella contra els responsables d’un obrador de pa del districte barceloní de l’Eixample als quals acusa d’afectar la salut mental de veïns de l’immoble on se situava l’activitat per l’excés de soroll que produïa. El periple dels afectats va durar quatre anys, des del 2018, quan es van presentar les primeres queixes, fins a l’1 de desembre del 2022, quan després de diversos expedients es va precintar l’activitat. El fiscal denuncia a la querella el fet que la situació durés “tants anys” i acusa els responsables del negoci de no fer res per solucionar-la malgrat ser-ne coneixedors. Els considera responsables d’un delicte contra el medi ambient i dos delictes de lesions.

Segons recull la querella de la Fiscalia, des de les primeres queixes del 2018, diverses inspeccions tècniques municipals i de la Guàrdia Urbana van determinar que l’activitat sobrepassava els nivells de sorolls permesos, tant dins les instal·lacions com des dels habitatges dels afectats, a qualsevol hora del dia i de la nit.

Barres de pa | Pxhere
Barres de pa | Pxhere

La situació es va prolongar diversos anys enmig de les queixes constants dels veïns, d’advertiments i expedients sancionadors de l’Ajuntament, de recursos dels responsables de l’obrador per aturar les ordres de precintament i de projectes de millora de l’acústica de l’activitat que, segons la querella, no es van arribar a executar mai.

Finalment, a finals de novembre del 2022 el gerent del Districte de l’Eixample va dictar una ordre de precintament d’activitat que es va executar l’1 de desembre.

El fiscal determina que a causa de les emissions sonores provocades per l’empresa “durant tants anys” almenys dos veïns van necessitar tractament mèdic psiquiàtric perquè la impossibilitat de dormir a les nits els havia afectat la salut mental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa