Vadegust
De què serveix guardar la farina al congelador?

Tenim el costum de guardar la farina -un ingredient que no falta mai a les nostres cases- al rebost del domicili. Però hi ha un altre lloc on la podem guardar, i que segur que et resulta molt curiós. Estem parlant del congelador. Segons publica ‘OK Diario‘, s’acostuma a recomanar guardar la farina sempre en en un lloc sec, no humit, net i allunyat de fonts de calor i de l’exposició directa a la llum solar, per la qual cosa l’armari de rebost és el lloc indicat.

Però ficar-la al congelador és un recurs igualment útil per a garantir a les nostres farines una major durabilitat i una major seguretat. De fet, a vegades pot passar que trobis insectes en el seu interior. I quan es produeix aquesta infestació, no queda més que llençar-la tota, el que suposa un malbaratament odiós.

Farina i ous | Pixabay

Però aquesta aparició d’insectes la podríem haver evitat prenent les precaucions necessàries. La presència d’insectes a la farina està molt sovint lligada a una conservació inadequada. Així, si poses la teva farina en el congelador, ben tancada i en un pot o táper apte per a exposició a molt baixes temperatures i amb tancament hermètic a la tapa, podràs eliminar qualsevol imprevist.

Conservaràs la farina sense el risc que els insectes proliferin i, a més, les seves propietats organolèptiques no es perdran gens ni mica. En posar en pràctica aquest truc per a emmagatzemar millor aquest aliment, només serà necessari recordar que, una vegada descongelada, la farina que guardem prèviament en el congelador només es pot usar una vegada.

Per aquest motiu, serà recomanable guardar-la per parts, és a dir, no fiquis el paquet sencer excepte si necessitaràs un quilo de farina per a cuinar després.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa