Vadegust
Què li passa al teu cos si menges pipes sovint

Sou fans de les pipes? Sou d’aquells que cada dia en mengeu un grapat? Doncs aquest article us interessa! És cert que les pipes de gira-sol són un aliment molt nutritiu, amb un alt contingut en flavonoies i àcids fenòlics. Tenen propietats antiinflamatòries, antioxidants i antimicrobianes. Però això no vol dir que s’hagi d’abusar d’elles!

Segons publica ‘Ok Diario’, cal tenir en compte que, segons dades aportades per la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN), les pipes de gira-sol aporten 580 quilocalories per cada 100 grams. Per tant, són un aliment molt calòric que si no es pren amb moderació pot contribuir a l’augment de pes.

Un plat amb peles de pipes | Pixabay

Tot i que les calories són una bona raó per a no abusar de les pipes de gira-sol, tenen altres conseqüències negatives per a la salut que és important conèixer. Segons la FEN, aporten a l’organisme tres mil·ligrams de sal oculta, una quantitat molt elevada tenint en compte que la quantitat total de sodi diària recomanada és de dos mil·ligrams.

El principal problema de la sal és que augmenta la tensió arterial. Ara bé, tal com expliquen els professionals de la salut, la sal només puja la tensió a les persones hipertenses. Però aquest no és l’únic problema. La sal també afavoreix la retenció de líquids.

Les pipes, però, també són riques en seleni i fòsfor. Tot i que tots dos minerals són bons per a la salut perquè afavoreixen l’absorció de calci i milloren el sistema muscular, la quantitat present en les pipes frega la quantitat diària recomanada. Nivells alts de fòsfor en sang és un dels principals factors de risc de la malaltia renal crònica.

Un grapat de pipes | Pixabay

Els beneficis

Però no tot són males notícies, sempre i quan es mengin amb moderació. Les pipes són riques en àcids monoinsaturados i poliinsaturats, així que cuiden el sistema cardiovascular. A més, contenen minerals essencials com ara ferro, magnesi, potassi, calci i sodi, que aporten energia i afavoreixen el funcionament del cervell. El seu contingut en aminoàcids enforteix el sistema muscular. Les pipes també contenen antioxidants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa