L’estiu és l’època en què es consumeixen més gelats, ja que és quan més venen de gust, tenint en compte la calor que fa aquests dies. Però t’has preguntat mai què passa si et menges un gelat caducat? La veritat és que menjar un gelat caducat pot causar una intoxicació alimentària, tal i com publica ‘Ok Diario‘.

El principal risc d’un gelat caducat és la contaminació bacteriana. Els bacteris proliferen en aliments amb un alt contingut en proteïnes que també estan formats d’aigua. Igual que altres productes lactis congelats, alenteix el creixement bacterià, però no elimina els bacteris.

Per tant, una vegada el gelat comença a descongelar-se, els bacteris comencen a créixer de nou. Tenint això en compte, és important rebutjar qualsevol gelat que s’hagi descongelat per complet.

Hi ha persones que presenten una major predisposició a patir una intoxicació alimentària per menjar un gelat caducat: malalts, embarassades i persones grans. Els símptomes més comuns són: febre, enrampada abdominals, nàusees, diarrea i vòmits. Aquests poden durar des d’unes poques hores fins a diversos dies.

Gelats casolans | Pixabay
Gelats casolans | Pixabay

A l’hora de comprar gelat, una de les principals coses que has de tenir en compte és que l’envàs no estigui enganxós. En cas contrari, és un clar senyal que en algun moment s’ha descongelat parcialment.

La gran majoria de gelats que venen en els supermercats venen en caixes de cartó. Perquè durin més d’un mes en perfecte estat, l’ideal és treure tots els gelats i ficar-los en una bossa de congelació.

I una vegada obert l’envàs? En aquest cas, el gelat pot emmagatzemar-se durant màxim dues setmanes, encara que el més òptim per a gaudir de la seva textura cremosa és menjar-lo en un termini d’una setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa