Vadegust
Què passa si consumeixes molta llimona?

Ara que ha arribat la calor segur que sovint et ve de gust una bona llimonada fresqueta. O potser ets d’aquells que posa llimona a tots els plats. Si és així, has de saber que menjar molta llimona pot tenir els seus inconvenients, tot i que es tracta d’un dels aliments més saludables que existeixen pel seu gran valor nutricional. És ric en vitamines B i C, així com en potassi, calci, ferro, magnesi i fibra.

A més, la llimona té un alt contingut en antioxidants i és diürètic, així que ajuda a netejar la sang i a eliminar la retenció de líquids. A això cal sumar que enforteix el sistema immune i regula el pH. Ara bé, de la mateixa manera que passa amb la resta d’aliments, consumir llimona en excés no és una bona idea, segons recull ‘Ok Diario‘.

Llimones | Pixabay

Els riscos de consumir molta llimona

Igual que tots els cítrics, la llimona és una font molt rica de vitamina C, que neutralitza el dany dels radicals lliures i prevé l’envelliment prematur de la pell i les cèl·lules per les seves propietats antioxidants.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, la dosi recomanada de vitamina C és de 90 mil·ligrams al dia per als homes i 75 mil·ligrams al dia per a les dones. Però què passa si la ingesta de vitamina C està molt per sobre d’aquests valors per un consum excessiu de llimona?

Poden sorgir diverses alteracions gastrointestinals, com ara enrampades abdominals i diarrees. A llarg termini, també pot afavorir el desenvolupament d’atacs de gota.

Per descomptat, cal no oblidar que la llimona és un aliment àcid, així que menjar-lo en excés pot agreujar la irritació d’esòfag. La combinació d’àcid ascòrbic i àcid cítric d’aquest fruit es considera tòxica en quantitats molt elevades.

Pel que fa a la salut bucodental, menjar massa llimona pot provocar danys a l’esmalt dental ja que és un aliment massa abrasiu. El seu contacte prolongat amb les dents acaba provocant afebliment i erosió dental.

I, finalment, cal assenyalar que consumir llimona per sobre de la quantitat diària recomanada pot causar l’aparició o l’agreujament dels episodis de migranya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa